fbpx

Idén is tarolhat a TeSzedd! Európában

Közel 115 ezren regisztráltak előre a szemétgyűjtési akcióra

Idén is kitettek magukért a TeSzedd! önkéntesek! Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra mintegy 115 ezren regisztráltak előre a 2015. május 7-én éjféli határidőig. A helyi koordinátorok 1590 találkozási pontot hoztak létre a TeSzedd! weboldalán. A szemétgyűjtési akció 2015. május 15-17. között lesz szerte az országban. A mozgalomhoz tavaly mintegy 116 ezren regisztráltak előre, összesen 1654 találkozási pontra. Ezzel az eredménnyel Magyarország tavaly Európa legjobbja volt.

Lezárult az előzetes regisztráció az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra. A 2015. május 7-én éjféli határidőig közel 115 ezren regisztráltak előre az eseményre, összesen 1590 találkozási pontra. Ez a siker hatalmas összefogás eredménye, hiszen 2015. április 30-án 16:00 óra óta csak önkéntesként lehetett csatlakozni a meglévő találkozási pontokhoz. Ennek ellenére azóta is mintegy 31 ezren jelentkeztek Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmába.

A TeSzedd! akcióval hazánk idén is csatlakozott a Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) elnevezésű összeurópai szemétgyűjtéshez, amely a közösség tagállamaiban 2015. május 8-10. között zajlik. 2014. évben az előzetes regisztrációról szóló magyar adatok, valamint a Let’s Clean Up Europe! projekt kapcsán kapott információk alapján Magyarország egyedül teljesítette a teljes európai uniós elvárást összesen 4 évre vonatkozóan a szemétszedés résztvevőinek tekintetében. Az előzetes elvárás 40 ezer fő/év volt az EU teljes területére a résztvevők számára vonatkozóan.

Hétfőn kezdik az eszközök kiszállítását

Már készítik össze a csomagokat a Magyar Posta munkatársai. A folyamat rendkívül idő- és energiaigényes, hiszen 1590 különböző csomagot kell összeállítaniuk. Az eszközök kiszállítását az akció hetében hétfő és csütörtök között bonyolítják majd. A csomagok feladásáról a helyi koordinátorok SMS-ben és/vagy email-ben értesítést kapnak.

Regisztráció nélkül is részt lehet venni az akcióban

A TeSzedd! szervezőinek célja, hogy minél több önkéntes részt vehessen a szemétgyűjtésben, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, ha valaki egyszer ezt megteszi, később sokkal jobban odafigyel a környezetére. Így, aki véletlenül lemaradt a regisztrációról, de részt szeretne venni az ország-tisztításban, ezt természetesen megteheti. Ehhez pusztán arra van szükség, hogy a TeSzedd! web-oldalán keressen egy, a számára – helyszín és időpont szempontjából is – megfelelő nyílt találkozási pontot, és az akciónapon odaérjen a helyszínre a kezdési időpontra. 2014. évben – a becsléseink szerint – mintegy 60-80 ezer önkéntes vett részt így a TeSzedd! akcióban.

Forrás: OKTF NHI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .