fbpx

Így lesz a biohulladékból környezetbarát tüzelőanyag

Közel kétmilliárd forintos beruházással építette meg biohulladék feldolgozó és fűtőanyag előállító üzemét a TRP-Terenye Kft. Bátonyterenyén, a gyártást július végén-augusztus elején kezdik meg a Nógrád megyei városban – a cég erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t hétfőn.

Az egymilliárd 867 millió forintos beruházás 933,4 millió forint európai uniós támogatással valósul meg, a kft. a Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán nyerte el a támogatást.

A Bátonyterenyei Ipari Parkban működik majd az üzem, jelenleg a gyártás előkészítésével foglalkoznak, munkaerőt toboroznak, a gépek, berendezések összeszerelési és tesztelési fázisában tartanak.

Mint írják, az Európai Unió többi tagállamához hasonlóan Magyarország is kidolgozta hulladékgazdálkodási tervét, amelynek elsődleges célja a keletkező hulladék csökkentése, illetve minél nagyobb arányú újrahasznosítása.

A bátonyterenyei üzemben környezetbarát tüzelőanyagot állítanak majd elő különböző biohulladékok hasznosításával egy komplex technológia révén. A TRP-Terenye Kft. több olyan magyarországi céggel folytat tárgyalásokat hosszabb távú együttműködésről, amelyeknél nagyobb mennyiségű biohulladék keletkezik.
A cég közlése szerint első ütemben 25 embert tudnak majd foglalkoztatni a nógrádi városban.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .