fbpx

Patkányokat csalogatnak Eger belvárosába a szemetelők

A szabályos hulladéklerakás költségét megspóroló vállalkozók meg a szemetelő lakosok tehetnek róla, hogy megjelentek Eger belvárosában a patkányok – véli a helyi városüzemeltetési cég igazgatója.

Patkányok okoznak riadalmat Egerben. A belváros egyik utcájában a szelektív hulladékgyűjtők mögé naponta kerül kommunális szemét, és most már nem csak a kutyák, hanem rágcsálók is látogatják. Az ott lakók attól tartanak, hogy a patkányok a házakban is elszaporodnak.

A hulladékgyűjtő edényeket mindennap ürítik, ennek ellenére van mégis tele szeméttel, ételmaradékkal a kukák környéke – mondta el Jakab Zoltán, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezető igazgatója.

Egerben a cég tizenhét köztéri hulladékgyűjtő szigetet üzemeltet, közülük öt-hat mellett folyamatosan illegálisan is tesznek le szemetet. Közölte, a gyűjtőszigetek környezetét az üzemeltető naponta takarítja, ám ez is kevésnek bizonyul.

Jakab Zoltán szerint elsősorban kisvállalkozások tesznek le a gyűjtőpontokon hulladékot, amelyek nem szeretnének arra költeni, hogy legálisan más, megfelelő helyen rakják le a szemetüket. Vannak olyan magánszemélyek is, akik nem az előírt módon szabadulnak meg a hulladéktól, és az odavonzza a patkányokat.

Az ügyvezető igazgató szerint csakis a szemetelőkön múlik, hogy megjelennek vagy eltűnnek a rágcsálók a környékről.

A kosz felszámolását a város a rendszeres takarításon kívül térfigyelő kamerák elhelyezésével is megpróbálja elérni, azt remélik, a köztéri felvételek segítenek lebuktatni a szemetelőket.

Forrás: http://www.hirado.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .