fbpx

Itthon: szedd magad, külföldön: szedd lóval

Fókuszban a szemét: Míg idehaza 115.000 önkéntes szedi a szemetet ezen a hétvégén a TeSzedd! akció keretében, és sikerrel zárult a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetése Budapesten, addig az amerikai Vermont kisvárosainak lakóihoz lóvontatással érkezik a szelektív hulladékgyűjtés – írja a lovasok.hu

Lovak és lóerők a vermonti hulladékszállítás szolgálatában

Bár nem várható, hogy a közeljövőben minden nagyvárosban lovaskocsik váltják fel a kukásautókat, szépen lassan szaporodnak azok a települések, ahol a lovak felelnek a szemétszállításért.

Franciaországban száznál több város alkalmaz lovas kocsikat a biológiai úton lebomló és az újrahasznosításra alkalmas szemét begyűjtésére egyaránt.

2014-ben visszatértek a régi időkben jól bevált gyakorlathoz egy spanyol kisvárosban, Monforte del Cidben is, ahol elsősorban a belváros utcáit járja a lóvontatta kukáskocsi:

Lovaskocsira cserélték kukásautót egy spanyol kisvárosban – kattints a képre és olvasd el a teljes cikket

Az amerikai Vermontban élő 68 éves Patrick Palmer épp 18 éve fogott a lovas szemétszállításba. Ahogy terjedt a szolgáltatás híre, úgy bűvült kliensei köre is. Jelenleg két pár percheron lóval és két alkalmazottal hetente kétszer szállítják el a szemetet Bristol és Middlebury lakosaitól.

Lóvontatta szemétszállító kocsi Vermontban

2015.05.15. Magyar Dorottya, Lovasok.hu

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.lovasok.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .