fbpx

MSZP: a kormány hibájából marad az utcán a hulladék

Országgyűlési Krónika:

Heringes Anita (MSZP) szerint szinte végzetes a rombolás a hulladékgazdálkodás rendszerében, lassan nápolyi körülmények uralkodnak Magyarországon. Nápolyban a helyi maffia, Magyarországon a kormány hibájából marad az utcán a hulladék – közölte. Hozzátette: heteken belül sok közszolgáltató nem fogja tudni elszállítani a szemetet, a katasztrófavédelemnek pedig nincs erre pluszforrása.
    V. Németh Zsolt, a földművelésügyi tárca környezetügyi államtitkára hangsúlyozta, Magyarország területén nincs ellátatlan település, mindenhonnan elszállítják a szemetet. Mint mondta, jelenleg hosszú távú építkezés folyik a hulladékgazdálkodás területén, ennek eredményeként ezt a tevékenységet állami, önkormányzati nonprofit cégek végzik.
    Jelezte, a közszolgáltatók pénzügyi stabilitása érdekében a minisztérium egyedi kérelem benyújtását tette lehetővé, ennek kerete 7,1 milliárd forint. Eddig 6 milliárd forint igénnyel 65 kérelem érkezett – ismertette, kitérve arra is, hogy amennyiben az önkormányzat nem tud szolgáltatóval szerződni, a katasztrófavédelemnek kell egyet kijelölnie, és erre forrás is van.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .