fbpx

Új hulladékudvart és Zöld Pont gyűjtőudvart adtak át a Pécsi Lakosságnak

Páva Zsolt Pécs polgármestere és Kiss Tibor, a BIOKOM igazgatója átadta az új lakossági hulladékudvar és átrakóállomást a Szigeti tanyán (Pécs, Szigeti tanya 12-14.).

2015. június 3-ától (szerdától) 2 új létesítmény szolgálja ki a pécsieket a lakossági szelektív hulladékgyűjtés terén: egy modern, a legmagasabb szintű európai uniós szabályoknak is megfelelő hulladékudvar és átrakóállomás a pécsi Szigeti tanyán (a csempediszkont előtt a jobb oldalon, a trafóállomás után), valamint egy szintén modern, minden létező környezetvédelmi előírásnak megfelelő Zöld Pont gyűjtőudvar Postavölgyben (Pécs, Postagalamb u. 3. – a volt Baumax és a trafóállomás mögött).

A postavölgyi Zöld Pontban csak a nem veszélyes típusú újrahasznosítható hulladékok adhatóak le: papír, műanyag, üveg, fém, elektronikai hulladékok, építési törmelék, zöldhulladék, bútor-lom, gumiabroncs.

A Szigeti tanya hulladékudvarban leadhatóak ugyanazok az újrahasznosítható hulladékok, mint a Zöld Pontban, valamint még a veszélyes hulladékok is (pl.: akkumulátorok, elemek, hűtők, fénycsövek, festékek, hígítók, lakkok, növényvédőszerek és ezekkel szennyezett göngyölegek, stb.).

Az új lakossági hulladékudvar, valamint a gyűjtőpont a lakosság és a környezet védelmét szolgálja. Igénybevételükkel nagyobb mennyiségben nyerhetőek ki a hétköznapi használatban lévő újrahasznosítható anyagok (pl.: papír, üveg, műanyag, fém, stb.) és a veszélyes hulladékok is.

A veszélyes hulladékok begyűjtésére azért van nagy szükség, hogy azok a helytelen tárolás esetén ne jussanak a többi „ártalmatlan” hulladék közé, valamint a talajba, a levegőbe, a vízbázisokba – mérgezve ezzel környezetünket és az élővilágot is. Egy részük újrahasznosítható. A legfontosabb az, hogy az újrahasznosítható anyagok, valamint a környezetre, az emberre veszélyt jelentő anyagok ellenőrzött körülmények között kerülhessenek újrahasznosításra vagy ártalmatlanításra, s ne a lakossági hulladéklerakót terheljék feleslegesen. A hulladéklerakók megépítése nem csak költséges, de további tájsebeket is eredményez.

Forrás: http://www.biokom.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .