fbpx

Eloltották a több mint egy napja égő hulladékhegyet Karcagon

Hétfő es­té­re az iz­zást is meg­szün­tet­ték a tűz­ol­tók azon a kar­ca­gi sze­mét­te­le­pen, ahol va­sár­nap óta nagy te­rü­le­ten lán­golt egy hul­la­dék­hegy – tá­jé­koz­tat­ta a Jász-Nagykun-Szolnok me­gyei ka­taszt­ró­fa­vé­del­mi szó­vi­vő az MTI-t.

S. Tóth Anikó kö­zöl­te: a mint­egy nyolc­száz négy­zet­mé­ter alap­te­rü­le­tű, re­kul­ti­vá­lás­ra vá­ró, ma­gas­ra fel­tor­nyo­zott, össze­tö­mö­rí­tett hul­la­dék­ha­lom ol­tá­sán va­sár­nap dél­után óta dol­goz­tak a tűz­ol­tók a kar­ca­gi re­gi­o­ná­lis le­ra­kó te­rü­le­tén, mi­u­tán egy au­tós a 4-es úton köz­le­ked­ve ész­lel­te a füs­töt és be­je­len­tet­te a ka­taszt­ró­fa­vé­de­lem­nek. Hétfőn nap köz­ben már csak a he­lyi tűz­ol­tók dol­goz­tak az iz­zó tűz­fész­kek fel­szá­mo­lá­sán, egy erő­gép se­gít­sé­gé­vel te­rít­ve szét a hul­la­dék­ha­lom ré­te­ge­it. Az utó­mun­kák még tar­ta­nak, és vizs­gál­ják a tűz ke­let­ke­zé­sé­nek okát – tet­te hoz­zá.

A szó­vi­vő ko­ráb­ban ar­ról tá­jé­koz­ta­tott, hogy a hul­la­dék­hegy ol­tá­sá­ra hat jár­mű­vel Karcagról, Kisújszállásról, Szeghalomról és Püspökladányból is ér­kez­tek tűz­ol­tók.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .