fbpx

A környezeti értékek megőrzésére törekszik a cementgyár

Egyedülálló partneri megállapodást készít elő a miskolci cementgyártást újraindító HCM 1890. Kft. és a Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom. A tervezett együttműködés során a szakmai zöld szervezet szakértőinek javaslatai alapján úgy alakíthatják a gyár területén felújításra váró épületek, zöldfelületek és általában a munkahelyi környezet megújítását, hogy az üzem ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb legyen – írja a minap.hu.

hcm_150601_ja_12.jpg

fotó: Juhász Ákos

A HCM 1890 Kft. és a Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom megkezdte az együttműködésről szóló tárgyalásokat. Az újraindítás előtt álló, 64 hektáron elterülő cementgyárat, beleértve az épületeket és a zöldterületek, a gyár kezelésében lévő véderdő állapotát is – felmérik a mozgalom szakértői, valamint véleményezik a társaság az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséghez benyújtott engedélyezési dokumentációját.

Az együttműködés kiterjedhet a kőbányát és az üzemet összekötő 6 kilométeres szalagpálya alatti, HCM tulajdonában lévő ingatlanok megújítására is, amely további 14 hektáros zöldterület felülvizsgálatát és rendezését jelentheti. A mozgalom zöld infrastruktúra szakértői a cementgyár és kapcsolódó területeinek felmérését követően átfogó javaslatot tesznek a jövőbeli beruházások környezettudatos, természetbarát megvalósítására. Magyarországon nincs még egy olyan cementgyár, amely a Green City Mozgalom alapelveinek megvalósítását, illetve egyes beruházásainak akkreditációját tervezné.

hcm_150601_ja_20.jpg

A Green City – Zöldebb Városokért Mozgalom 2011 óta működik együtt Miskolccal. A mozgalom első magyarországi mintavárosaként a megyeszékhely kötelezettséget vállal arra, hogy betartja a Green City alapelveit, a Milánói Zöld Chartában foglalt pontokat, illetve minden, Miskolcot érintő fejlesztés elindításában és végrehajtásában alkalmazza a civil szervezet akkreditációs pontrendszerét. Ebbe az együttműködésbe illeszkedik a HCM 1890 Kft-vel tervezett együttműködés is.

A Green City olyan civil mozgalom, amely nem csupán a zöld felületek növelésére törekszik, hanem a város adottságait figyelembe véve, az urbánus közegben alkalmazza a környezettudatos működést lehetővé tévő rendszerek alkalmazását.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .