fbpx

Szelektíven szopunk, nézd!

Szelektív hulladék szállítás? No hiszen ugyan, már a szelektívet is szelektálják szavakkal-rendelkezésekkel manapság, sőt szankcionálják, adják a lovat alá, úgy kell neki, minek a szemét, nehogy már az határozza meg a tudatot? Majd mi, hulladék gazdálkodók, és még mi leszünk a szemetek, a szemét meg ne intézkedjen, leginkább ne okoskodjon – írja a feketetoll.blogspot.hu.
Non-profit, non plusz szemét, non like, de leszarjuk,
miénk a tejút, miénk a mérleg, a csillagok útján pedig,
mi szelektálhatunk.
Nyíregyházán voltam szem és szenvedő alanya, a következő kiváltságosoktól megcímzett  szavaknak, melytől még a fülzsír is kiolvadt a fülemből. Már a szelektív hulladékot is szelektíve viszik el, s csak úgy, ha a szelektív hulladék-gyűjtő konténer teteje lezárható, mert akkor nem viszik el a szállító szakemberek, ha nem. Mondják a szállítók, no probléma, mert nekik a járműbe épített mérőberendezéssel, ami a beborításra használatos berendezéshez van kapcsolva, ellenőrizni kell annak súlyát, azokat az adatokat rögzíti egy számítógépes rendszer, mielőtt az beborítására kerülne, mert nekik mérni kell. Jól van mérjenek, de mi van akkor, és viccesen fogalmazva, ha egy A/4-es papír, meg tíz darab fogpiszkálóra feltűzött közüzemi szerződés miatt nem zárható le a konténer teteje. Le kell venni róla, s mi van akkor, ha a konténer kihelyezője éppen nincsen ott, mert dolga akadt, akkor a szakemberek leveszik a plusszokat róla, vagy nem és ott hagyják a gondosan dugig megpakolt papírgyűjtő edényt, miképpen a munkának már két vége lenne, s az egyik már gépiesítve van, a másikat kézzel kellene megfogni, ami büdös lett, amihez ész kell, és könnyebb a másik vége, mert azt már számítógép vezérli, nem kell hozzá ész, meg azt úgyis ember tervezte. Mi van, ha a program hibás, akkor a vele dolgozók is problémásan hibásak.

Felszállt az Orion, benne McLane a parancsnok, de hová
dobja az űrszemetet, a zsilipelő kamra ajtaját
zárva kell tartani, így-hát szelektálva gyűjti,
mígnem majd elviszik, a piszkos varangyok.

Mi köze van hozzá, hogy a gondosan összelapított papírhulladék miatt, a gyűjtő konténer teteje nem lezárható, vagy félnek, hogy mérlegelés után egy tornádó kiszippantja a sok papírt, s a számítógépes rendszerben rögzített mérési adatok, NAV-os ellenőrzés után, hiányt mutatnak ki, s máris megvalósult a gondatlanságból elkövetett könyvelés ténye, valamint ezért majd bírságot szabnak ki a hulladék gazdálkodóra, az meg áthárítja a tornádóra, szívd ki még egyszer. Mi ez a reakciós duma? Talán a Kreml-ben fogalmazták meg, vagy ez itt a szelektív hulladék-szállításon a krémlapítás, netán Orion űrhajó, hogy addig nem indul el, amíg a zsilipelő kamra ajtaja nem zár le rendesen, mert akkor a kilövés pillanatában felrobbanna az ember, mert kétes körülmények között számlál, a számláló berendezés.

A bejegyzés eredetiben itt olvasható: http://feketetoll.blogspot.hu
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .