fbpx

Megszüntették a zalaegerszegi hulladéklerakó okozta szennyezéseket

Több mint 700 millió forintos beruházással sikerült megoldani Zalaegerszegen a búslakpusztai településrészen több mint tíz éve bezárt hulladéklerakó által okozott környezetszennyezést – mondta el a város alpolgármestere hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Gecse Péter felidézte, hogy 1984-től a 2002-ben bekövetkezett bezárásig a becslések szerint mintegy 400 ezer köbméter lakossági és ipari hulladékot helyeztek el a búslakpusztai depóban. Az aljzatszigetelés nélküli területről elfolyó csurgalékvíz nagymértékbe szennyezte a környéket, ennek megállítására nyert a város 758 millió forint európai uniós támogatást. Hozzátette, hogy a bezárás után, 2009-ben rekultiválták a területet, azonban az aljzat szigetelése és a csurgalékvíz elvezetése továbbra sem volt megoldva, a felszín alatti és a felszíni vizeket is tovább szennyezte. Zalaegerszeg önkormányzata 2013-ban nyerte el a szükséges összeget, és a beruházáshoz kapcsolódó sajtóanyag szerint több mint 50 millió forint megtakarítással végül 705 millió forintot használtak fel a munkálatokhoz az Új Széchenyi-terves támogatásból.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .