fbpx

Szemétből készült cipő prototípusát mutatta be az Adidas

Az Adidas megalkotta egy olyan cipő prototípusát, amely teljes egészében az óceánból kihalászott és újrajasznosított hulladékból készült. Még nem tudni, tervezik-e a tömeggyártását, annyi azonban bizonyos, hogy jövő évtől a német gyártó bizonyos termékeibe beépít újrahasznosított hulladékból készült elemeket is – írja a think.transindex.ro.

n-ADIDAS-large570

A prototípus kőlső része illegálisan kihelyezett halászhálók zsinegéből és más “horgászhulladékból” készült. Az Adidas partnerséget kötött a Parley for the Oceans nevű civil szervezettel, amelynek célja az óceánok szennyezését csökkenteni. A cipő elkészítéséhez használt hulladékot a Sea Shepherd Conservation Society tagjai gyűjtötték az óceánból egy 110 napos expedíción, egy orvhalász-bárkát követve, Nyugat-Afrika partjainál.

Cipők korábban már készültek újrahasznosított anyagokból más kezdeményezések keretében is: pl. az Everything Is Rubbish aktivistái műanyag hulladékot gyűjtöttek, fertőtlenítettek, megolvasztották, és többszínű fóliákká alakították, amelyekből aztán cipőket készítettek. A projekt fiatal aktivistái ugyanakkor egy minimalista életmódot népszerűsítenek, kevesebb vásárlásra, az elromlott, elszakadt dolgok megjavítására ösztönzik a közvéleményt.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://think.transindex.ro

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .