fbpx

Összekapcsolódott az újpesti és újpalotai távhőrendszer

Befejeződött az újpesti és az újpalotai távhőkörzetek összekapcsolása, ezzel lehetővé vált a fővárosi hulladékhasznosító műben előállított, kedvező költségű hőenergia fokozott hasznosítása.

A hulladék elégetéséből származó hő nagyobb mértékű átvételével csökken a Főtáv Zrt. földgázfüggősége, az üvegházhatású gázok kibocsátása, és a társaság gazdaságosabban tudja biztosítani a távhőt a fogyasztóknak – mondta Mitnyan György, a Főtáv vezérigazgatója pénteken Budapesten, a projektátadási rendezvényen.

A több mint 5 milliárd forint összköltségű beruházáshoz 10 százalékos uniós támogatást nyert a budapesti távhőszolgáltató.

Hevesi Zoltán Ajtony, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: a tárca továbbra is szorgalmazza az energiahatékonyságot és a megújuló energiák felhasználását érintő fejlesztéseket, az ilyen jellegű beruházások jelentősen hozzájárulnak az energiafüggőség csökkentéséhez és a klímavédelmi célok teljesüléséhez.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .