fbpx

Provident – Inest összefogás a környezetért

5,1 tonna irodai papírhulladék kezd új életet, mint környezetbarát, újrafeldolgozott alapanyagból készült háztartási és higiéniai papírtermék a Provident Pénzügyi Zrt., valamint a környezetvédelmi „újrapapír” beruházásokra specializált Inest Nonprofit Kft. közös programjának első lépéseként. Az akcióval hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci beilleszkedését is segíti a két vállalat.

A Provident a Európai Uniós „2020 Környezetvédelmi Akcióprogram”-hoz anyavállalatán, a brit tőzsdén jegyzett IPF-en keresztül csatlakozott. Vállalásaik között szerepel, hogy 2016-ig 7,5%-kal csökkentik összesített ökológiai lábnyomukat. A vállalat igyekszik minimalizálni az üzleti folyamatok során keletkező hulladék mennyiségét, illetve környezetkímélő módszereket keres annak újrahasznosítására. Az Inest Nonprofit Kft-vel folytatott közös munka első mozzanataként több mint öt tonna használt papírt adnak át újrafeldolgozásra. A munkafolyamatok egy részét az Inest üzemében fiatalkorú fogvatartottak végzik, akik lehetőséget kapnak arra, hogy szakmát szerezzenek, ezzel is segítve beilleszkedésüket a társadalomba.

Az elmúlt években a vállalat komoly eredményeket ért el az irodai áram- és papírfogyasztás racionalizálása terén, csökkentettük az utazással összefüggő környezetterhelést, a marketing célú papírfogyasztást, és bevezettük az irodai szelektív hulladékkezelést. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink évente körülbelül 100 kilogrammnyi használt elemet gyűjtenek össze önkéntesként. A vállalat hamarosan új, kiemelten magas környezetvédelmi minősítésű székhelyre költözik.” – nyilatkozta Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója.

Cégcsoportunk papíripari vertikumot hozott létre azzal a céllal, hogy a hazánkban keletkező irodai papír hulladék minél magasabb arányú begyűjtésével és újrahasznosításával üzletileg is sikeres, fenntartható, környezettudatos gazdálkodást valósítsunk meg.” – nyilatkozta Lakatos Sándor, az Inest vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője. „A környezettudatos működés mellett kiemelt hangsúlyt helyezünk a társadalmi felelősségvállalásra, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok felzárkóztatására. Büntetés-végrehajtási intézetekkel dolgozunk együtt, a jó magaviseletű fogvatartottak munkanapokon reggel 6 és 14 óra között a telephelyünkön, külső munkahelyen, érdemi munkát végezhetnek, civilekkel találkozhatnak, ezzel is elősegítve a társadalomba való visszailleszkedés folyamatát. Jelenleg zajlanak az egyeztetések a büntetés-végrehajtási intézetekkel OKJ-s képzés elindítására. Terveink között szerepel, hogy vidéki helyszíneken úgynevezett begyűjtő központokat hozunk létre, ahol a szabadságvesztésüket letöltő, korábban is nekünk dolgozó, illetve az általunk szervezendő oktatási programban végzetteket alkalmazzuk.”

A Provident 2014-ben 19%-kal csökkentette az ügyfélszámra vetített fajlagos elektromos energiafogyasztását. 12%-kal növelte az újrahasznosított forrásból származó papír arányát, mostanra az összes működés során használt papír kétharmada készül környezetkímélő módon. A működés során keletkező elektronikai hulladék 100%-ban újrahasznosításra vagy szakszerű megsemmisítésre kerül, illetve az irodákban is szelektív hulladékgyűjtés folyik.

A vállalat hamarosan új székházba költözik, amelynek építése során szintén nagy hangsúlyt fektettek a zöld megoldásokra. Az épület a piacvezető BREEAM környezetvédelmi minősítési módszer szerint „Kitűnő” illetve „Nagyon jó” minősítést kapott.

Forrás: http://www.csrlabor.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .