fbpx

Fejlesztette eszközparkját a győri iparihulladék-kezelő

A hatékony és versenyképes működést segíti elő a Büchl Hungaria Környezetvédelmi Szolgáltató Kft.-nél 416 millió forintból megvalósított eszközbeszerzés – közölte a cég ügyvezető igazgatója.

Gömöry Árpád elmondta, hogy a 2013-ban kezdődött, az Európai Unió által 150 millió forinttal támogatott fejlesztés keretében aprító és brikettáló gépeket szereztek be, emellett a központi telephely csarnokainak tetejére 1500 négyzetméteren napelemeket szereltek fel. Ez utóbbi beruházás 175 kilowattos teljesítményével a bepárláshoz használt energia 15 százalékát adja – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy az eszközbeszerzéssel párhuzamosan száz munkahelyet teremtettek, így már mintegy 260 ember dolgozik közvetlenül hulladékkezeléssel a vállalat két győri és kőrösladányi telephelyén. Az új munkavállalóknak képzéseket is tartottak.

A Magyarországon alapított cég 1990 óta van jelen a piacon, 2000-ben az ingolstadti székhelyű Büchl-csoport vásárolta fel, amely az Audi AG egyedüli iparihulladék-kezelője.

A Büchl Hungaria Kft. 15 éve kezeli és ártalmatlanítja az Audi Hungaria Motor Kft. szilárd és folyékony hulladékait, de partnerei között van a Bosch magyarországi csoportja, a Nemak Győr Alumíniumöntő Kft., a Henkel Magyarország Kft., a Holcim Magyarország Kft. és a Metro-csoport is.

Évente mintegy 100 ezer tonna ipari hulladékot kezelnek, amelyből a veszélyes hulladék mintegy 25 ezer tonnát tesz ki.

Árbevétele tavaly 17 millió 757 ezer euró volt, amely 10 millió 350 ezer euróval alacsonyabb 2013. évihez képest. Adózás előtti eredménye tavaly 2 millió 365 ezer euró (730 millió 850 ezer forint) volt, amely az előző évihez képest 416 ezer euróval (128 millió 450 ezer forint) magasabb.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .