fbpx

Komposztáljon otthon! –komposztládát és ismereteket adnak

A Miskolc Város Komposztálási Programjában résztvevők a közeli hetekben vehetik át komposztkeretüket. A programot segítő Zöld Kapcsolat Egyesület munkatársai tíz év alatt háromezernél több miskolci lakost segítettek a komposztálással kapcsolatos tudnivalók elsajátításában – írja a minap.hu.

komposztalo_150722_fkcs_4.jpg

Fotó: F. Kaderják Csilla

Komposztálni sok mindent lehet, zöldség és gyümölcsmaradványok, kerti nyesedékek is szóba jöhetnek – hangzott el azon az előadáson, amelyen először a tudnivalókról tájékoztatták a résztvevőket, akik ezután indulhattak  a komposztkeretek kiosztásának helyszínére.

A komposztálás nagyon hasznos és országosan is el kellene terjeszteni, mert akkor biztos, hogy nem lenne ennyi szemét az országban – mondja Korcsmáros László. Majd hozzáteszi: sokan kidobják a komposztálni való anyagokat.

Szerdán 12 miskolci vehetett át komposztkereteket a Kossuth utcában. Ki így, ki úgy: autóval vagy kézi kocsival, de valahogy el tudta szállítani a megkapott eszközöket.

komposztalo_150722_fkcs_12.jpg

A bejelentkezések alapján vannak 160-an a listánkon és még legalább 100 miskolci lakost tudunk komposztálási lehetőséghez juttatni – mondta F. Nagy Zsuzsanna, az Ökológiai Intézet Alapítvány munkatársa.

Annak a feltétele, hogy megkaphassa valaki a komposztkeretet, egy szerződés, azonban aki eddig még nem komposztált, meg kell hallgatni egy tájékoztatót az eljárásról.

Ma három alkalommal osztottak komposztkereteket, de pénteken ismét várják a komposztálni vágyókat a Kossuth utcában.

Augusztus 7-ig tart a program, amelyről az info@zoldkapcsolat.hu címen és a 505-077-es miskolci telefonszámon is szolgálnak felvilágosítással.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://minap.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .