fbpx

Megérkeztek azok az új hulladékgyűjtő járművek

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer kiépítését célzó projekt részeként megérkezett 10 db hulladékgyűjtő jármű az NHSZ Zounok Zrt. szolnoki telephelyére – írja az iszolnok.hu.

A 16 m3-es kapacitású autók az üzembe helyezés után kezdik meg munkájukat a 24 települést magába foglaló Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás: Abony, Fegyvernek, Jászkarajenő, Kenderes, Kengyel, Kétpó, Kőröstetétlen, Kuncsorba, Mezőtúr, Örményes, Rákóczifalva, Szajol, Szászberek, Szolnok, Tiszajenő, Tiszapüspöki, Tiszatenyő, Tiszavárkony, Tószeg, Törökszentmiklós, Túrkeve, Újszász, Vezseny, Zagyvarékas települések közigazgatási területe.

A megvalósuló fejlesztés keretében többek között műanyag gyűjtőedények, valamint hulladékgyűjtő járművek kerülnek beszerzésre. A hulladékok előkezelését lerakás előtt az újonnan beszerzett mobil feldolgozósor fogja biztosítani, a lerakásra kerülő vegyes hulladékok hatékonyabb kezelése érdekében új kompaktor is beszerzésre került. A térségi hulladékgazdálkodási rendszert a begyűjtést végző hulladékgyűjtő járművek járat-optimalizálása, valamint a vállalatirányítási rendszer fejlesztése teszi hatékonyabbá, gazdaságosabbá.

A házhoz menő hulladékgyűjtő rendszer jelentősen megkönnyíti a szelektíven gyűjtött lakossági hulladék szállítását, kezelését. Az elkülönítetten gyűjtött hulladék begyűjtése továbbra is a közszolgáltatás részét képzi, díját a hulladékszállítási díj tartalmazza.

A fejlesztésben 24 település közel 202 ezer lakosa érintett.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://iszolnok.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .