fbpx

Heteken át tervezték a „hulladék” katamaránt

16 hajó, összesen több mint 100 tagú legénység, 30 ezer PET-palack – ez a mérlege az idei PET Kupának, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet vizeink, különösen a Tisza szennyezettségére. A Gergelyiugornyától Cigándig tartó versenyen idén a cigándi önkormányzat is részt vett – írja az eszak.hu.

Mindenki együtt a célban

Cigándi katamarán

– Sokáig házigazdaként adtunk otthont a rendezvénynek, de idén úgy gondoltuk, nem illő kimaradni a versengésből, és mi is nekivágtunk – mondja a csapatvezető Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere. – A feladat nem volt kicsi, hiszen egyrészt saját építésű hajóval kellett benevezni, ráadásul a hajónak újrahasznosítható anyagokat, többek között PET-palackokat is kellett tartalmaznia. Számunkra a cél nem az volt, hogy megnyerjük a versenyt, ezért a katamaránunkkal elsősorban arra törekedtünk az esemény során, hogy egyrészt jól érezzük magunkat és megmutassuk, másrészt mi is tudunk és akarunk is tenni a folyónkért. Elsősorban a folyót helyenként ellepő szemét összegyűjtésére törekedtünk, a nap végén kapott tallérokat – amelyek beszámítottak a végeredménybe – szétosztogattuk. Mi azzal is nyertünk, hogy 30 ezer palackkal könnyebb lett a Tisza terhe. Természetesen, ha úgy alakul, jövőre is indulunk.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.eszak.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .