fbpx

Új SZ-jegyek a veszélyes hulladék szállításához

Új rendelet szabályozza augusztustól a veszélyes hulladékokkal kapcsolatos kötelezettségeket. A 225/2015. (VIII. 7.) Korm. rendelet számos változást hozott a 2015. augusztus 15.-én hatályát vesztett 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelethez képest. Változások történtek többek között a hulladékszállításra vonatkozó előírásokban, amelynek egyik fontos eleme az új szállítójegyek bevezetése.

Ahhoz, hogy az új szállítási lapokat használni tudjuk, első lépésként egyedi sorszámtartományt kell igényelnünk. Az igénylést a Földművelésügyi Minisztérium központi levelezési vagy elektronikus postafiók címére kell megküldeni papír alapon vagy elektronikus úton, de az ügymenet gyorsítása érdekében az igénylés a tárca Környezetfejlesztési Főosztályának elektronikus postafiók címére (kff@fm.gov.hu) is megküldhető. Az igénylésnek a következő adatokat kell tartalmaznia: név; székhely cím; KÜJ-szám; telephely cím (ha van); KTJ-szám (ha van); hulladékgazdálkodási engedély száma (ha van) és érvényességi ideje. A kérelemben meg kell jelölni azt is, hogy „Szállítási lap” vagy „Gyűjtőjárati szállítási lap” sorszámtartományt kér-e a kérelmező.

Facebook Comments

2 thoughts on “Új SZ-jegyek a veszélyes hulladék szállításához

 • 2016/02/23 at 22:08
  Permalink

  A jogszabály alapján az engedéllyel rendelkező szállító, vagy gyűjtő, mivel a kísérő okmányok (SZ és GY lap) ezekhez a tevékenységekhez kötődnek.

  Reply
 • 2016/02/23 at 13:56
  Permalink

  Itt sok hasznos információ van, csak az nincs, hogy ki igényeljen, a termelő, a szállító vagy a kezelő.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .