fbpx

Hulladékválogató telep létesül Pásztón

A pásztói szeméttelep rekultivációját követően – a hajdani területtől alig egy kilométerre – hulladékválogató telep létesül – írja az infonograd.hu.

A Kelet-Nógrád Hulladékgazdálkodási Társulás által, a Széchenyi terv segítségével megvalósuló beruházás a végéhez közeledik.

Az üzemeltetést a Városgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi majd. A társaság igazgatója, Czabafy László megnyugtat mindenkit, hogy a tévhitekkel ellentétben, nem egy állandóan füstölgő, bűzlő, minden befogadó hulladékot befogadó szeméttelet adnak át, hanem a telep egy szelektíven működő hulladékgyűjtő lesz, ahová a pásztói lakosok hordhatják azokat a hulladékokat, amiket nem tudtak a háztartási hulladékgyűjtő edényekbe elhelyezni.

Ezt kiküszöbölve a működésképtelenné vált elektronikus eszközöket, elhasznált bútordarabot és minden olyan, a háztartásban keletkező hulladékot legálisan tud majd fogadni, amelyektől eddig a legtöbb eseten súlyos környezetkárosítást okozva városszéli mezőgazdasági utak, föl- és erdősávok mentén, illegálisan szabadultak meg tulajdonosaik.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.infonograd.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .