fbpx

A Salubriserv sorsa van napirenden

A marosvásárhelyi Városi Tanács holnapi ülésének napirendi pontjai között szerepel a Salubriserv szerződésének a meghosszabbítása is. A Claudiu Maior által előterjesztett határozattervezet szerint a városi hulladékkezelő cég arra kéri a városi tanácsot, hogy hosszabbítsa meg a 2016 januárjában lejáró szerződését a városházával, annak érdekében, hogy a cégnek megérje a hatékonyabb szemételszállítási folyamatokat elősegítő befektetések eszközölése – írja a vasarhely.ro.
Mindemellett a Salubriserv azt is kéri a városi tanácstól, hogy a jelenlegi helyzetben fedezze a szemételszállítás többletköltségeit, ugyanis a havi 7 ezer tonna hulladék közül csupán 3 ezer tonna befogadására képes a segesvári tároló, így a megmaradt szemetet a 100 kilométerre levő székelyudvarhelyi hulladéklerakatba kénytelenek szállítani.
Maior a határozattervezetben azt javasolja, hogy az idei költségvetésből egymillió lejt fizessenek ki eme többletköltségek fedezésére, valamint a maroskeresztúri illegális szeméttároló felszámolását is sürgetné, azáltal, hogy a Salubriservet arra kötelezné, hogy napi 400 tonna szemetet szállítson el az illegális tárolóból. Terv szerint is 2016 februárjáig sikerülne felszámolni a Promenada Mall mögött levő tárolót is, amely miatt a Környezetvédelmi Őrség már több bírságot is kirótt, mind a városi szemétkezelési cégre, mind pedig a polgármesteri hivatalra.
A tervezet a Maros Megyei Tanáccsal való tárgyalásokra is kitér, ugyanis részben az ő mulasztásuk miatt késik a regionális szeméttelep megnyitása, amely megoldaná a város szemétproblémáját. Maior szerint nekik is ki kell venni a részüket a szemétprobléma megoldásának költségeiből.
Amennyiben csütörtökön megszavazza a helyi tanács a tervezetet, a Salubriservvel meghosszabítják a szerződést, míg a megyei tancs ki nem választja a regionális szeméttelep üzemeltetőjét.
A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.vasarhely.ro
Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .