fbpx

Már megint bűzlik valami a fővárosban

Egy elhagyott 18. kerületi laktanya aknájába ürítenek hulladékot szennyvizes autók – mondta el a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában Szaniszló Sándor szocialista képviselő. A környezet károsítást egy olyan hatósági engedéllyel sohasem rendelkezett aknában végzik, amely régi, részben fedett, részben szabadon álló betonozott teknőkbe van bekötve. Mivel most sem tudni pontosan mit szállítanak a szippantós járművek, könnyen lehet egy újabb ipari méretű környezet rombolás folyik egy olyan területen, amelytől néhány száz méterre házak állnak.

Szaniszló Sándor rákérdezett az ügyre a szippantós kocsikat üzemeltető Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.-él, ők levelükben azt válaszolták, az autó szippantani jár az aknához, nem pedig üríteni. A helyszínen készített képek azonban ennek épp az ellenkezőjét támasztják alá – mondta az mszp-s képviselő.
Szaniszló Sándor szerint az eset azért is felháborító, mert a környezetkárosítást fővárosi tulajdonban lévő eszközökkel követik el, ráadásul anyagi kárt is okoznak ezek a szippantós kocsik.

A képviselő felidézett egy ehhez hasonló, 2 évvel ezelőtti esetet is. 2013 szeptemberében derült ki, hogy a fővárosi tulajdonú szippantós cég, a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. szennyvíz szállító gépjárművei a vállalat kezelésében lévő Cséry telep talajába ürítették a kommunális iszapot és a különböző vállalkozásoktól elszállított olajszármazékot és az emberi egészséget jelentős mértékben veszélyeztető nehéz fémeket is tartalmazó vegyi anyagokat.

A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a vállalat legfelső vezetőinek tudtával évek óta folyt a környezet rombolás, amely során óriási mennyiségű veszélyes anyag került a XVIII. kerületi és a gyáli talajvízbe.
A Közép Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság előírta a Főváros számára a Cséry telep rekultivációját, az eltelt két év során azonban ez nem történt meg – hangsúlyozta Szaniszló Sándor.

Forrás: http://www.klubradio.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .