fbpx

Átcsoportosítást határozott el a kormány a KEOP-on belül

A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) négy prioritásából 103 milliárd forintot csoportosított át a kormány a “Hatékony energiafelhasználás” prioritásba – az erről szóló határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

A kormány 61 milliárd forintot csoportosít át az 1-es számú prioritástól, amely az Egészséges tiszta települések címet viseli. Ebbe tartozik a hulladékgazdálkodás, a szennyvízkezelés, valamint az ivóvíz minőségének javítása.
A 2-es számú, a Vizeink jó kezelése című prioritástól 17 milliárd forintot csoportosított át a kormány. Ebbe a prioritásba tartozik a jó árvízvédelmi gyakorlat kialakítása, a komplex vízgyűjtőfejlesztés, a települési szilárdhulladék-lerakók rekultivációja, a környezeti kármentesítés, valamint a vízgazdálkodási tervezés.
A 7-es számú prioritástól – ez a projektek előkészítése – 20 milliárd forintot csoportosított át a kormány.
Végül a 8-as számú prioritás – a KEOP lebonyolításának finanszírozásához történő technikai segítségnyújtás –  5 milliárddal lett kevesebb.
Az így felszabadított forrásokat megkapó 5-ös számú, a hatékony energiafelhasználást tartalmazó prioritást nem részletezi az uniós pályázati portál.
A határozatban a kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a módosítást az Európai Bizottság részére nyújtsa be, továbbá – a Miniszterelnökséget vezető miniszter bevonásával – az Európai Bizottsággal folytatott egyeztetések során a módosítások érdekében járjon el.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .