fbpx

AZ IKSZ a legnépszerűbb közösségi média oldalon indít környezetvédelmi játéksorozatot

Kovács „Kokó” István, Csernoviczki Éva, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián is szelektív hulladékgyűjtésre buzdítja a fiatalokat az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) ma útnak indított internetes játékában.

A legnagyobb közösségi média oldalon, egy hónapon át futó, ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK elnevezésű játéksorozatban összesen három ügyességi és két tudásjátékban tehetik próbára ügyességüket kicsik és nagyok egyaránt. A rendhagyó internetes játék elindításával az IKSZ célja az, hogy népszerűsítse a környezettudatos gondolkodást, valamint hogy bemutassa és ösztönözze az italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását. Az izgalmas szemléletformáló játék értékes nyereményekért zajlik, a nyertesek pedig az akció végén a támogató olimpikonokkal is találkozhatnak.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Taposd laposra online

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szakmai munkájának és látványos akcióinak köszönhetően jelenleg már minden 100 felhasznált italos kartonból 23 db kerül a szelektív gyűjtőkbe, ami egyben sajnos azt is jelenti, hogy 77 db italos karton még mindig a hulladéklerakókon végzi az életét és nem kerül újrahasznosításra. Az IKSZ hosszú távú célja azonban az, hogy 2020-ig minden második italos kartont, azaz a teljes hulladék mennyiség 50%-át szelektíven gyűjtsük. E cél elérése érdekében, az IKSZ most hét olimpikonnal fogott össze és a legnépszerűbb közösségi média oldalon izgalmas, környezetvédelmi szemléletformáló játékra invitálja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK során a játékosok vidám és interaktív formában tanulhatják meg az italos karton szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának helyes lépéseit, míg a környezetvédelmi kvízek teljesítése révén új és érdekes ismeretekre tehetnek szert. A résztvevők minden játékban három szinten mérettethetik meg magukat, amelyek sikeres teljesítésével – az olimpikonok gratulációi mellett – pontokat gyűjthetnek. Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK összes „erőpróbájának” sikeres teljesítésével a játékosok értékes fődíjat nyerhetnek, míg a pontrendszerben a tíz legtöbb pontot gyűjtő játékosnak november végén lehetősége lesz találkozni az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK „lánghordozóival”, a kezdeményezéshez csatlakozott olimpikonokkal. Az akcióhoz szakmai partnerként a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. is csatlakozott.

„A közösségi média ma már a fiatalok és felnőttek életének elválaszthatatlan részét képezi: a legnépszerűbb közösségi média oldalon már több mint 5 millió magyar felhasználó tájékozódik, szórakozik naponta akár több órát is, ami pedig komoly lehetőséget jelent a hatékony környezetvédelmi szemléletformálás számára” – tette hozzá. 

Kammerer, Kovács és Kökény egy hajóban

Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK környezetvédelmi játéksorozat a mai napon két játékkal startol el: a Kapd el! játék során – amelyet Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Kökény Roland kajakozók képviselnek – a játékosnak az összes, a kommunális szemétgyűjtő felé hulló italos kartont el kell kapnia, mielőtt az rossz helyre esne.
„Nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak egyénileg, de közösen és minden nap tegyünk a környezetvédelem érdekében. Ahogyan minden sikeres sportoló mellett csapattársak, edzők és támogatók állnak, úgy az italos karton szelektív gyűjtése is akkor lesz még sikeresebb, ha mindenki egy hajóban evez egy közös cél érdekében” – mondta Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő.

A Nagy Tímea vívó által képviselt Szöveges Kvíz játékban pedig a környezetvédelemmel és a szelektív gyűjtéssel kapcsolatos tudását teheti próbára minden résztvevő. A következő hetekben újabb játékok indulnak majd el, így a visszatérők folyamatosan újabb ügyességi próbákkal és hasznos információkkal bővíthetik környezetvédelmi ismereteiket.

A játéksorozat első két része már elérhető az IKSZ közösségi média oldalán:

https://www.facebook.com/italoskarton

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .