fbpx

Gyula kilép a DAREH társulásból

A gyulai önkormányzat 2016. december 31-ével kiválik a szilárd hulladék elhelyezéséről és ártalmatlanításáról gondoskodó Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulásból. Dr. Görgényi Ernő kifejtette: a DAREH munkaszervezete az elmúlt időszakban olyan üzemeltetési koncepciót és díjpolitikát dolgozott ki, amely Gyula számára több okból sem előnyös, és eltér a társulás eredeti célkitűzéseitől. 

A tervezet lényege, hogy a hulladék begyűjtését egyetlen központi közszolgáltató végezné, a jelenlegi közszolgáltatók, köztük a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft., legfeljebb alvállalkozóként láthatnák el a feladatot. A polgármester hangsúlyozta: szakértői vélemények szerint a kidolgozott modell nem működtethető jövedelmezően, az üzemeltetés évente legalább 260 millió forint veszteséggel járna. Azt is elmondta: ezt az összeget lakosságarányosan kellene a tagtelepüléseknek kifizetnie, miközben minden település azonos szavazati súllyal bír. A városvezető Bod Tamás (Együtt, MSZP) kérdésére kijelentette: a társulásból való kilépéssel nem érné hátrány a várost.

Forrás: http://www.gyulaihirlap.hu

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .