fbpx

A heves esőzések miatt több libanoni városban elárasztotta a szemét az utcákat

Az utóbbi napok heves esőzései tovább súlyosbították a Libanonban kialakult “szemétválságot”, több város utcáit szó szerint elárasztotta a szemét – jelentette az AFP francia hírügynökség vasárnap.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Helyi lakosok olyan fényképeket tettek közzé az interneten, amelyeken jól látható, hogy az esőzések következtében nagy mennyiségű, el nem szállított szemét halmozódott fel a libanoni főváros utcáin.

Bejrút bizonyos negyedeiben a nyáron megalakult és azóta mozgalommá fejlődött, “Bűzlötök” nevű tiltakozókampány aktivistái szedték össze és válogatták szét a szemetet. Más városrészekben a hatóságok bulldózerekkel próbálták eltolni a szemétkupacokat.

A mozgalom Facebook-oldalán azzal vádolták meg a politikai vezetést, hogy nem tesz semmit, miközben az ország lassan belefullad a szemétbe a féktelen korrupció és a tétlenség miatt.

A helyzethez a főváros legnagyobb szemétlerakó telepének július 17-i bezárása és a szemétszállítással megbízott társaság szerződésének felmondása vezetett. A kormány eddig képtelen volt alternatív megoldást találni a politikai erők közötti nézetkülönbségek miatt.

A politikai erők közötti nézeteltérés megbénítja a libanoni parlament és a kormány munkáját. Ezt az állapotot jól szemlélteti, hogy a képviselőknek tavaly május óta nem sikerült államfőt választaniuk. Július végén Tammam Szalám miniszterelnök ismét kilátásba helyezte lemondását, amennyiben a kormány bénultsága továbbra sem szűnik meg, és nem találnak megoldást a szemét elszállítására.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .