fbpx

Új hulladékudvarok karácsonyra

Mérföldkőhöz érkezett az uniós támogatásból megvalósuló két szemléletformáló és újra-használati központ építése a főváros XV. és XVIII. kerületében – tudtuk meg délelőtt a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont 7. számú konferenciatermében. A hulladékudvarok száma ezzel 16-ról 18-ra emelkedik – írja a zetapress.hu.

Budapest Főváros Önkormányzata A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer környezetbarát technológiáinak bővítése, a hulladékgazdálkodás és újrahasznosítás arányának növelése címmel a környezetvédelem és a technológiai fejlődés kihívásaihoz is alkalmazkodó jelentős hulladékgazdálkodási fejlesztést valósít meg 8,431 milliárd forint európai uniós támogatással. A projekt részeként a XV. és XVIII. kerületben két Szemléletformáló és Újrahasználati Központ épül a lakosság környezettudatosságának elősegítése céljából.

A Budapest Főváros Önkormányzata, valamint a FKF Nonprofit Zrt. a projekt kapcsán szervezetek az őszi szünetben ma szakmai konferenciát pedagógusok részére Új lehetőségek az oktatásban, a modem hulladékgazdálkodás folyamatának bemutatása – a környezettudatos gondolkodás formálása modern eszközökkel címmel a ferencvárosi Lurdy Házban. A konferencia elsődleges célja, hogy a pedagógusok megismerjék az FKF Nonprofit Zrt, és a meghívott szervezetek edukációs tevékenységét, az általuk nyújtott oktatóprogramokban való részvételi lehetőségeket. Ebben kiemelt szerepet kap a XV. kerületi Károlyi Sándor út 160-ban és XVIII. kerületi Méta és Besence utca sarkán épülő Szemléletformáló és Újrahasználati Központ is, amelyek alkalmasak lesznek tanulócsoportok fogadására és interaktív módszerekkel a környezetvédelem prezentálására.

Az FKF Nonprofit Zrt. Környezetvédelmi Oktatóprogramja lassan öt éve működik sikeresen. Ars poétikájuk szerint, a környezettudatos szemléletmód kialakítását minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni, hogy minél hatékonyabban váljon a hétköznapok gyakorlatává, életmóddá. A Társaság a budapesti köztisztasági és hulladékgazdálkodási közszolgáltatásokért felelős vállalatként kiemelt jelentőséget tulajdonít világunk, környezetünk tisztán tartásának, természeti értékeinek megőrzésének.

Az általuk tartott tanórákon a résztvevők olyan életszerű feladatokat oldanak meg, amelyek próbára teszik döntési, problémamegoldó képességeiket, önálló, kreatív gondolkodást kívánnak meg tőlük. Mindezzel arra (is) szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a minél jobb minőségű élet megteremtése tudatos odafigyelést, állandó, következetes munkát igényel, amely rövid és hosszú távon egyaránt sokszorosan megtérül. A 30/45 perces órákon interaktív tevékenység zajlik, egyéni és csoportmunka formájában. A program sikerét jól mutatja, hogy egyre több budapesti óvoda és iskola tart igényt erre az ingyenes szolgáltatásra.

Céljuk, hogy a gyermekek minél korábban tisztába kerüljenek az ember és a környezet kapcsolatával; racionálisan kezeljék a különböző hulladéktípusokat és tiszteljék a természetet. Ugyanis a mai gyerekekből lesz a jövő környezettudatos felnőttje. Az FKF Nonprofit Zrt. eddigi edukációs tevékenysége is ezt a célt szolgálta és mindezt hatványozottan tudja továbbfolyatni a szemléletformáló központok létrehozásával – mondta el Nagy László Albert műszaki vezérigazgató-helyettes és Dorogi Gabriella PR és kommunikációs főosztályvezető a sajtótájékoztatón.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.zetapress.hu

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .