fbpx

A magyar hulladékfeldolgozási tapasztalatok iránt érdeklődik Ukrajna

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Szerhij Kurikinnal, Ukrajna környezetvédelmi és természeti erőforrások ügyvezető miniszterével tárgyalt Budapesten.

Az államtitkár a magyar-ukrán környezet- és természetvédelmi kapcsolatok több kérdésében is egyeztetett a miniszterrel. A tárgyalás során hangsúlyozta, hogy Magyarország fontosnak tartja a magyarországi és ukrajnai nemzeti parkok közötti együttműködések fejlesztését. Az ukrán partner érdeklődésére felajánlotta, hogy Magyarország megosztja a nemzeti parki termékekkel és a gazdaságilag fenntartható ökoturizmussal kapcsolatos tapasztalatait, hiszen az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően másfélmilliósra nőtt a magyarországi nemzeti parkok látogatottsága.

Kép letöltése

Fotó: Francz Ilona/FM

A felek egyeztettek a Felső-Tiszára, illetve a Tisza vízgyűjtő területére vonatkozó kérdésekben a jelenlegi és jövőbeli két- és többoldalú együttműködésekről, így a ramsari területről és az Interreg V-B Duna Transznacionális Program és a Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna Határon Átnyúló Együttműködési Program nyújtotta lehetőségekről.

V. Németh Zsolt ismertette a magyar hulladékgazdálkodás rendszerét, és felvetette, hogy Magyarország kész megosztani tapasztalatait Ukrajnával.

Kép letöltése

 Fotó: Francz Ilona/FM

A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy az  előrelépés érdekében és a további együttműködés folytatására hamarosan összehívják a Magyar–Ukrán Környezetvédelmi Bizottságot.

(FM Sajtóiroda)

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .