fbpx

TESCO: egyetlen falat se vesszen kárba

A november 21. és 29. között megrendezett Európai Hulladékcsökkentési Hét a felesleges hulladéktermelés megelőzésére hívja fel a figyelmet. A Tesco 2013 óta aktívan támogatja az Élelmiszerbank munkáját, és együttműködésük keretében eddig közel 580 tonna megmaradt élelmiszert adott át az egyesületnek. A vállalat célja, hogy a közép-európai üzletág minden országában megossza az élelmiszer-hulladék kezelésének bevált gyakorlatait, és így egyetlen falat se vesszen kárba.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

A hulladéktermelés Magyarországot is érintő, világszintű probléma: becslések szerint itthon évente 1,8 millió tonna fogyasztható élelmiszert semmisítenek meg, miközben ezek jobb felhasználásával az éhezők száma és a hulladékmennyiség is csökkenthető. A Tesco szigorú belső minőségirányítási szabályzata szerint a raktárba visszagyűjtött, lejárathoz közeli, de még fogyasztható termékeket megsemmisítés helyett – a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével – rövid időn belül eljuttatja a rászorulókhoz.

A Tesco az élelmiszer-hulladék csökkentését Magyarország mellett az egész közép-európai régióban is számos eszközzel támogatja. Októberben az “Élelmiszer-hulladék 2015: az elmélettől a gyakorlatig” elnevezésű prágai konferencián bejelentette, hogy regionális szintre emeli az élelmiszermentést. “A magyarországi Tescónál már többéves múltra tekint vissza az élelmiszer-felesleg felajánlása jótékony célra. Novemberben 64-re emeltük a programba bevont áruházak számát, amit a jövőben tovább szeretnénk bővíteni, hogy a fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek kidobás helyett minél nagyobb arányban jussanak el rászorulókhoz” – foglalta össze Magyar Henrietta, a Tesco közösségi és kormányzati kapcsolatok vezetője.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .