fbpx

Biogáz és műtrágya otthoni hulladékból

Egy izraeli startup cég kifejlesztett egy háztartási biogáz egységet, ami a szerves hulladékot gázzá alakítja. A készülék 2-4 óra főzéshez elegendő biogázt biztosít, és 5-8 liter szerves műtrágyát is előállíthatunk általa – írja az ecolife.blog.hu.

A HomeBiogas úttörő lehet az otthoni hulladék-újrahasznosításban, mert képes naponta több liter élelmiszer-hulladékot átalakítani értékes anyagokká (beleértve a hús- és tejtermékeket, melyek nem ajánlottak otthoni komposztálásra). A projekt elsődleges célpontja a külváros, ahol fontos alkotóeleme lehet a háztartásoknak és nagy segítsége az otthoni energiahálózatnak.

A HomeBiogas megalkotói szerint 1 kilogramm élelmiszer-hulladék mintegy 200 liter gázt képes előállítani, amely 1 órányi nagy lánggal való főzéssel elégetett gáznak felel meg. Szóval egy nap szerves hulladékmennyisége – ami körülbelül 6 litert jelent – képes több órányi gázt biztosítani, és ez évente akár 1 tonna otthoni szerves hulladékkal tehermentesíti a háztartásokat.

A termék könnyen összeszerelhető és tárolható, viszonylag kis mérete miatt könnyen belefér akár egy üvegházba is. Méretei: 123cm / 165cm / 100cm, tömege 40 kg alatti.

Bővebben a HomeBiogasról itt lehet olvasni.

A bejegyzés eredetiben itt olvasható: http://ecolife.blog.hu

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .