fbpx

Csökken a megújuló energiaforrásokból előállított áram kötelező átvételi ára

A megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt áram kötelező átvételi ára kissé csökken jövőre, miután a fogyasztóiár-indexek is csökkentek – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán.
Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők
A hivatal felhívta a figyelmet, hogy közzétette a 2016. évre vonatkozó aktualizált kötelező átvételi árakat.
A közlemény szerint a megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt áram átvételi árának megállapításakor a MEKH az előírásoknak megfelelően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett havi fogyasztóiár-indexek átlagát vette figyelembe.
A villamos energia kötelező átvételéről és átvételi áráról szóló kormányrendelet előírja, hogy a hivatal a kötelező átvételi bázisárakat a meghatározott módon aktualizálja és a tárgyévre kötelező átvételi árakat a honlapján közzétegye.
A 2016. évre vonatkozó kötelező átvételi árak kiszámítása során a KSH által a 2015. év január-november hónapjaira közzétett, az előző év azonos hónapjaihoz viszonyított havi fogyasztóiár-indexek átlagát vette figyelembe a MEKH – közölték.
Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .