fbpx

Módosult a hulladéktörvény

Az önkormányzati és az állami hatáskörök elkülönítése érdekében módosította a parlament a hulladéktörvényt.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

E szerint az önkormányzatok továbbra is rendelkeznek az önkormányzati törvényben rögzített hatáskörökkel, kiválaszthatják vagy működtethetik a közszolgáltatót. Az állam feladataként rögzítették a hulladékgazdálkodás országos céljainak meghatározását, a hulladékgazdálkodás fejlesztésének irányait, az önkormányzatok közötti és a regionális koordináció ellátását, az infrastrukturális erőforrások optimális elosztását, a vagyonkezelést, a közszolgáltatási díj beszedését, a szolgáltatási díj kifizetését a közszolgáltatóknak, továbbá a kintlévőségek kezelését.

V. Németh Zsolt, a földművelési tárca államtitkára korábban a rezsicsökkentés vívmányainak megőrzésével, a lehető legkevesebb hulladéklerakással, az uniós hulladékhasznosítási célok teljesítésével, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés teljes körű működtetésével és a közel egységes színvonalú szemétszállítás biztosításával indokolta a módosításokat, amelyekről 128 igen, 62 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett döntött az Országgyűlés.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .