fbpx

Azonosító chip minden kukára és házhoz menö lomtalanítás

Erről is szó volt a Mirehuköz Kft. tájékoztatóján, amit közös képviselőknek tartottak. Közülük a legtöbben azt mondták, leginkább a chipes azonosítóknak örülnek, ennek köszönhetően ugyanis csökkenthető a szemétszállítási díj – írja a minap.hu.

mirehukoz_151217_ja_1.jpg

fotó: Juhász Ákos

 

Ez lesz az egyik legnagyobb változás jövőre a szemétszállításban. A chipes azonosítókkal az ürítések gyakoriságát tudják majd ellenőrizni. Így tulajdonképpen a lakók saját hulladékgazdálkodást tudnak majd bevezetni.

“A szelektív hulladékgyűjtő edényekben gyűjteni tudja a csomagolási hulladékot, amivel csökkenteni tudja a kiteendő kommunális hulladéknak a mennyiségét. ” – mondtaMajoros Róbert, ügyvezető.

Ez pedig azt jelenti, hogy ritkábban kell majd üríteni a kukát. A közös képviselők szerint is ez lesz az egyik legnagyobb és legjobb változás a jövőben.

“Én úgy gondolom, hogy mérföldkő ez Miskolc életében, mert még ilyen változtatásra nem került sor. Itt a kisebb társaságok, társasházi közös képviselők tudják a legjobban, hogy amikor nyugdíjasok vannak a házban, akkor nem mindegy, hogy mennyit használnak. ” – mondta Novák Józsefné, a Váralja Lakásszövetkezet elnöke.

mirehukoz_151217_ja_6.jpg

De lesz még egy pár változás, például házhoz megy majd a lomtalanítás, így nem kell a lakás elé kipakolni a fölöslegessé vált bútorokat vagy éppen ruhákat.

“Ezt nagyon várják már az emberek, hogy visszajöjjön ez a rendszer. Ez sokkal eredményesebb volt lomtalanítás szempontjából, mint az hogy egy évben kétszer kiírták és nem akarták kitenni a lépcsőház elé a szemetet, mert hát az csúnya is volt, meg szétszedték ott és ezért jobbnak tartják azt, hogyha konténerbe kirakhatják. ” – mondta Gazdusné Pankucsi Katalin, önkormányzati képviselő.

A gyűlésen már az ünnepek utáni teendőket is megbeszélték, például hogy hogyan gyűjtik majd össze a karácsonyfákat. Elhangzott: a társasházaknak egy gyűjtőpontra, a családi házak tulajdonosainak pedig a kuka mellé kell majd kitenni a fenyőfákat. Az akciót januárban hirdetik meg.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://minap.hu

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .