fbpx

Közel 300 nyugat-magyarországi település hulladékgazdálkodását fejlesztették

Több mint 280 település közel negyedmillió lakosa számára bővítették és korszerűsítették a hulladékgazdálkodási rendszert, egymilliárd forintot meghaladó beruházással – tájékoztatta a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulás csütörtökön az MTI-t.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

A Nyugat-Balaton és a Zala-folyó medencéjének térségében megvalósított projekt keretében fejlesztették a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek eszközparkját, illetve korszerűsítették az informatikai hátteret.
A Zalaispa területén működő közszolgáltatók – a Celli HUKE Kft., a Keszthelyi HUSZ Kft., a Lenti Hulladékkezelő Kft., a Netta-Pannonia Kft., a Zala-Depo Kft. és a Zalaispa Nonprofit Zrt. – által az elmúlt években kiépített hulladékgazdálkodási rendszernek köszönhetően országos viszonylatban is magas a szelektív hulladékgyűjtés aránya. A most zárult program keretében bővítették azoknak az ingatlanoknak a számát, amelyek a házhoz menő szelektív gyűjtőterülethez tartoznak, továbbá növelték a hulladékgyűjtő járművek és edényeztek számát is.
Az Energiahatékonysági Operatív Program keretéből elnyert, a költségek 92 százalékát fedező 1,083 milliárd forintos támogatás jóvoltából 282 település mintegy 244 ezer lakosa részesülhet a korszerűbb hulladékkezelés előnyeiben – közölte a hulladékgazdálkodási társulás.

Forrás: MTI

 

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .