fbpx

22 hulladéklerakó rekultivációja fejeződött be Szabolcsban és Borsodban

A környezetvédelmi programra több mint 1,6 milliárd forintot fordítottak.

A projektgazda Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás által indított, az idei év elején zárult komplex rekultivációs projektben eddig 108 szemétlerakót számoltak fel, a beruházás folytatásaként pedig december végéig további telepeket szüntettek meg. A száz százalékban az Európai Unió által támogatott, 1,67 milliárd forint értékű fejlesztés tizenkilenc szabolcsi és két borsodi települést érintett, ahol összesen huszonkét lerakót zártak be.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

A komplex környezetvédelmi beruházás első ütemében az új nyíregyházi, kisvárdai és nagyecsedi regionális hulladéklerakók, illetve egy hulladékválogató épült meg több mint 9 milliárd forintból. A beruházás ezután mechanikai-biológiai kezelőművek építésével, a szelektív gyűjtés fejlesztésével, valamint új gyűjtőszigetek kihelyezésével folytatódott; ezeknek a munkálatoknak az értéke elérte a 3,7 milliárd forintot.

A társulás ezután első körben 105 szabolcsi és 3 borsodi település használaton kívüli, nagy környezeti terhelést jelentő lerakóját számolta fel 2014 végére mintegy 6,7 milliárd forintból, majd az időközben megszerzett uniós források révén fejeződhetett be a most zárult 1,6 milliárdos program.

Forrás: MTI

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .