fbpx

Akár a felét is megspórolhatjuk!

A csütörtöki Napraforgóban az új hulladékgazdálkodási rendszerről beszélgettünk meghívott vendégeinkkel, Fekete Ferenc önkormányzati képviselővel, valamint dr. Kovács Pállal, a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. ügyvezetőjével – írja a promenad.hu.

Az új hulladékgyűjtő edényzetek óriási változást hoztak Hódmezővásárhely életében: alapvetően változtatja meg a szemétgyűjtési szokásokat, hiszen az eddig egy kuka helyett minimum kettő, de a többségnél hárommal is kell számolni (vegyes, szelektív, zöldhulladék). Nem csoda, hogy a szakszerű tájékoztatás ellenére is sok kérdés merül fel sorozatosan az emberekben.

Kezdve azzal, hogy mi lesz a sorsa a régi, kék kukáknak. A korábbi szolgáltató (A.S.A.) egyelőre semmiféle hivatalos tájékoztatást nem adott arra vonatkozóan, mit óhajt tenni az edényzetekkel. Dr. Kovács Pál nem hivatalos értesülései szerint – amit a műsorban is elmondott – január végén várható ez ügyben előrelépés. Az jó hír azonban, hogy a kezdeti sokkon a legtöbben már túl vannak, és szinte maradéktalanul az új, zöld hulladékgyűjtő edényzeteket helyezik ki szállításkor az emberek – számolt be a Köztisztasági Kft. ügyvezetője.

Fekete Ferenc önkormányzati képviselő felhívta arra a figyelmet, hogy az új rendszer legnagyobb előnye, hogy jelentős összegeket spórolhatunk meg. Ugyanis a szemétszállítás díját ezentúl az ürítések száma határozza meg. Pontosabban a vegyes hulladékgyűjtő edényzetek ürítésének száma (a szelektív és a zöld hulladékgyűjtésére szolgáló kukák ürítése ingyenes). A havi négy ürítésből minimum kettőt, maximum négyet kell kifizetnünk, attól függően, hogy hányszor tesszük ki a kukát. Annyi a megkötés, hogy két ürítést mindenképp kiszámláz a cég. A díjak azonban változatlanok, spórolni azzal tudunk, ha kihasználjuk a szelektív hulladékgyűjtő edényzetet, és abba tesszük a papír, fém és műanyag hulladékot (az üveget vagy a szelektív gyűjtőszigetekben tudjuk gyűjteni, vagy a vegyesbe tudjuk elhelyezni). A díjon kívül a szállítás menete, illetve a kedvezmények is változatlanok.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://promenad.hu

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .