fbpx

Újrahasznosításra szólít fel a Lexmark

A Lexmark üdvözli az Európai Bizottság terveit és intézkedéseket vázol fel a nyomtatók tonerkazettáiból származó hulladék csökkentése érdekében.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

A Lexmark ma felhívást intézett az európai tonerkazetta-ágazat szereplőihez, amelyben egy sor intézkedést sürgetett a hulladék csökkentése, illetve az újrafelhasználás és újrahasznosítás érdekében. A cég becslései szerint évente mintegy 30-50.000 tonnányi nyomtatókazetta kerül a hulladéklerakókba, ami annak köszönhető, hogy az ágazat igen kis arányban gyűjti be azokat ügyfeleitől. A Lexmark jelentős eredményeket ért el a hulladék csökkentésében, és egy új kezdeményezés, a Lexmark Tonerkazetta Gyűjtő Program bevezetése révén ösztönzi kazettáinak újrafelhasználását és újrahasznosítását.

Beadványukban, amelyet az Európai Bizottság körkörös gazdaságról szóló előkészítő konzultációjához intézett, a Lexmark a kérdés kezeléséhez törvényi és szabályozói változásokat sürgetett. E változások összhangban állnak a Bizottságnak a fenntartható gazdasági növekedés elősegítésére és új munkahelyek létrehozásra irányuló céljaival.
A beadvány szerint az intézkedésekre nemcsak a nyomtatókazetták európai begyűjtésének, újrafelhasználásának és újrahasznosításának ösztönzése miatt van szükség, hanem azért is, hogy a jó környezetvédelmi gyakorlatokat alkalmazó cégek számára lehetővé tegyék a tisztességes feltételekkel folytatott versenyt az ilyen gyakorlatokat mellőző cégekkel szemben.

A Lexmark azt szeretné, ha az EU megkövetelné a következőket:

1, Valamennyi gyártó biztosítson ingyenes lehetőséget az európai piacon megjelenő kazettáinak begyűjtéséhez.

2, 2020-ig minden Európában értékesített tonerkazetta 50%-ban újragyártott alkatrészeket tartalmazzon, illetve újrahasznosítható legyen.

3, Kötelező környezetvédelmi feltételek bevezetése a közbeszerzési követelményekben a nyomtatókazettákra vonatkozóan.

4, A termékek újragyártásának és újrahasznosításának elősegítése felhasználói címkézéssel, amelynek célja a minőségi működési teljesítmény garantálása.

5, Biztosítanak a gyártók számára ösztönzőket termékeik begyűjtéséhez és újrafelhasználásához, és nyilvánítsák illegálisnak a nyomtatókazetták energiahasznosítás nélküli elszállítását a hulladéklerakóba vagy az égetőbe.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .