fbpx

Szelektív árháború

Az előd konoksága miatt, közel 50 kilométert kell utaztatni Vásárhely szemetét, miközben a várostól pár kilométerre is lehetne szállítani – írja a vasarhelyihirek.hu.

Mielőtt sokan felkapnák a fejüket, hogy miért utazik 45 kilométert a vásárhelyiek szemete, Dr. Kovács Pál a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Nonprofit Kft. (HKN) ügyvezetője – a Vásárhelyi Hírek megkeresésére – számokkal világítja meg a helyzetet.

Decemberig a szemételszállítást az .A.S.A. végezte a saját tulajdonú Maroslelei úti depojába. Hiába próbált a város megegyezni a külföldi tulajdonosi körrel rendelkező céggel, a tonnánként 12 ezer 900 forintos árból nem engedtek. Mint azt az ügyvezető elmondta, a Felgyőn található depo 8500 forintért fogadja be a kommunális hulladékot, és az alkalmanként 2 tonna odaszállítása és egyebek 2000 forintos plusz költségével, még mindig jelentősen olcsóbb, mint az .A.S.A.

A város hulladékgazdálkodásának másik újdonsága a szelektív gyűjtés. Január utolsó hetében (25-től) kell, illetve lehet kitenni a sárgafedelű kukát, amelyet ingyen ürítenek.

A sárgafedelű kukák tartalmát összegyűjtve a Csomorkányi úton a Méhfész Bt. telephelyére szállítják. A cég nagy tapasztalatokkal rendelkezik, több mint 20 éve foglalkoznak hulladék feldolgozással. Megtudtuk, a Bt. telephelyén korszerű gumiszalagos válogatón halad át az újrahasznosítható hulladék. Egyszerre nyolc dolgozó a beérkező hulladék anyagfajtánkénti teljes szétválogatását elvégzi.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.vasarhelyihirek.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .