fbpx

Zöldül Nyíregyháza

Februártól havonta két alkalommal üríti a szelektív kukákat Nyíregyházán a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft.. A társaság egy 1,2 milliárdos pályázat részeként a tavalyi évben 22 ezer sárga falú, kék fedelű 240 literes szelektív hulladékgyűjtő edényt osztott szét ingyen a megyeszékhely családi- és sorházas övezeteiben, melybe a nyíregyháziak a papír, műanyag hulladékot gyűjthetik.  Petró Árpád a társaság ügyvezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta:

Az új rendszerben decemberre az előző év hasonló időszakához képest 68%-kal több hulladékot gyűjtöttek be, amit februártól havi két alkalommal gyűjtenek be. A szelektíven gyűjtött hulladék növekedésével párhuzamban csökken a vegyes hulladék mennyisége, így akár kisebb úrtartalmú edényre is át lehet állni. A szelektíven gyűjtött papír és műanyag újrahasznosításával a társaság nem csupán plusz bevételre tehet szert, amit a szolgáltatás színvonalának emelésére tud fordítani, de a lerakó élettartama is hosszabbodik, hiszen kevesebb hulladékot kell elhelyezni.

Forrás: http://www.szabolcsihir.hu

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .