fbpx

Üresen adták a kukákat, üresen kérik vissza

Január elsejével egy új – önkormányzati – cég, a HKN Kft. vette át az A.S.A.-tól a szemétszállítással kapcsolatos feladatokat Hódmezővásárhelyen. A régi szolgáltató – egy a napokban kiadott közleménye szerint – hamarosan el is kezdi begyűjteni a használatra korábban kiadott, kék hulladékgyűjtő edényeit – írja a vasarhely24.com.

A köztisztasági cég tájékoztatása szerint 12 ezer kukájuk van kint a hódmezővásárhelyieknél, valamint további 300 intézményeknél, illetve társasházaknál. A tervek szerint január végén kezdik el összeszedni őket. A pontos dátumokról, mindenkit levélben értesítenek.

KukáskocsiForrás: Vásárhely24

A hulladékkal rakott edényeket érthető módon nem tudjuk átvenni és elszállítani. A lakosság esetében ezeket otthagyjuk, újra már nem megyünk el értük. Az érintett lakos az edényét kiürítés után, tehát üres állapotban leadhatja telephelyünkön átvételi elismervény ellenében, vagy megvásárolhatja azt saját használatra. A nagyobb intézményi és társasházi edények esetében az adott ügyféllel külön egyeztetést folytatunk a lehetséges megoldásokról – mondta el portálunknak Rossi Tünde, az A.S.A. Magyarország Kft. sajtószóvivője.

KukákForrás: Vásárhely24

Kérdésünkre, miszerint számíthat e bármilyen büntetésre, pótdíjra, aki a felhívás ellenére elmulasztja kiüríteni a szemetesét, elhangzott, ezt önmagában nem szankcionálják, a használt kukák árát azonban ki fogják számlázni mindazoknak, akik nem adták azt le a telephelyükön a megadott határidőig.

Cégünk üresen adta át az edényeket, így üresen is várjuk őket vissza – tette hozzá az A.S.A. képviselője.

A begyűjtés menetrendje egyébiránt január 11-e óta a kft. honlapján is elérhető. Amennyiben elkallódna a levele, innen megtudhatja, mikor mennek a szemeteséért.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://www.vasarhely24.com

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .