fbpx

Jogerősen is pert nyert a Közbeszerzési Döntőbizottság a KÖZGÉP Zrt. ellen

A KÖZGÉP Zrt. a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás hulladékgazdálkodási rendszerének tervezési és kivitelezési munkáira kiírt közbeszerzés nyertes pályázatát kifogásolta alaptalanul. A Kúria jogerős ítéletben mondta ki, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság helyesen döntött – írja közleményében a Közbeszerzési Hatóság.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

A Kúria jogerős ítéletben mondta ki, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság helyesen döntött, amikor elutasította a KÖZGÉP Zrt. kifogásait, amely a nyertes ajánlattevőt kizárta volna az eljárásból.

A peres eljárást kezdeményező KÖZGÉP Zrt. közel 800 millió forinttal nagyobb összegért végezte volna el a munkát, mint a nyertes pályázó. A jóval magasabb árajánlatot benyújtó KÖZGÉP Zrt. többek között alaptalanul kifogásolta, hogy a nyertes pályázat nem felelt meg a pénzügyi alkalmassági követelményeknek és az ajánlatkérő által előírt műszaki feltételeknek. Megalapozatlanul állította azt is, hogy a nyertes hamis adatot közölt a közbeszerzési eljárásban a referencia tekintetében.

A Kúria kimondta, hogy a KÖZGÉP Zrt. kifogásai a nyertes céggel szemben egyetlen pontban sem állják meg a helyüket. A nyertes pályázat mind formai, mind tartalmi szempontból megfelelt a jogszabályoknak és a kiírásban támasztott feltételeknek, vagyis a vállalkozás joggal nyerte el a kivitelezési munkák megvalósításának lehetőségét.

A Kúria ítélete jogerős, további jogorvoslatra nincs lehetőség. A Közbeszerzési Hatóság a 2016-os évre vonatkozó ellenőrzési tervében lefektetett módszertana szerint e beruházással kapcsolatban is folyamatosan vizsgálni fogja a közbeszerzési szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítését.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .