fbpx

Három hulladéklerakót hoznának létre Kárpátalján

– A tervek szerint három regionális, az európai követelményeknek megfelelő hulladéklerakót hoznánk létre Kárpátalján, melyek ötven évre megoldanák a szilárd háztartási hulladék gyűjtésének és kezelésének a problémáját – nyilatkozott Mihajlo Rivisz, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke a Tisza-1 tévécsatorna Pro Holovne című műsorában – írja a karpatalja.ma.

– A tervhez megtaláltuk a finanszírozási formát, illetve azt, aki mindezzel foglalkozik majd. A projektet az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankon keresztül valósítjuk meg. Jelenleg tartanak az egyeztető tárgyalások a hitelfolyósítás részleteiről és üteméről az AVE hulladékszállító vállalatnak. Azon dolgozunk, hogy minél hamarabb elkészüljenek a hulladéklerakók, lehetőséget adva a lakosságnak a háztartási szemét elhelyezésére. Ha nem tesszük meg mihamarabb ezt a lépést, a hulladékok a folyóvizekbe fognak kerülni – tette hozzá Rivisz.

Irodai és otthoni szelektív hulladékgyűjtők

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .