fbpx

Már a szelektív hulladékért is házhoz jön a „VHK” Kft.

Az elmúlt években sikeres házhoz menő hulladékgyűjtő akciókat folytatott a VKSZ Zrt. és a VHK Kft. Idén új elemmel bővül a szolgáltatások köre: február elsejétől kezdve havonta az otthonunkhoz jön a „VKSZ” Zrt. leányvállalata, a „VHK” Nonprofit Kft. a szelektív hulladékért – írja a vehir.hu.

Nemcsak trendként van jelen, de 2014 óta törvényi előírás is szabályozza, hogy a közszolgáltatók lehetőleg a hulladék képződésének helye szerinti ingatlan területén gyűjtsék össze a vegyes, a műanyag, a papír és a fém hulladékot.

Veszprémben 2013-ban váltotta fel az évi egyszeri lomtalanítást a házhoz menő rendszer, tavaly óta pedig már nemcsak ősszel, hanem tavasszal is kérhetjük, hogy a VHK munkatársai szállítsák el a háztartásunkban felgyülemlett zöldhulladékot. A cég emellett egy új szolgáltatással kívánja bővíteni a profilját: az idei évtől kezdve már a szelektív hulladékkal sem kell elsétálnunk a szelektív szigetekig, elég otthon az erre alkalmas edénybe vagy zsákba összegyűjteni a szemetet.

Horváth Zoltán (Fotó: Archív)

HORVÁTH ZOLTÁN (FOTÓ: ARCHÍV)

Horváth Zoltán, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője kérdésünkre elárulta, az új szolgáltatás bevezetésével reményeik szerint az eddigihez képest sokkal több és tisztább anyagot tudnak majd begyűjteni. „130 szelektív hulladékgyűjtő sziget van a városban, kb. 500 lakosra jut egy. Ezek jól működtek, de nem fejlődnek. Stagnál a begyűjtött hulladék mennyisége, egyre szennyezettebb a gyűjtő, és sajnos sokan illegális hulladéktárolónak használják a szigeteket.”

Az új rendszer várhatóan feloldja ezt a problémát, emellett sokkal kényelmesebbé is válik a szelektív hulladék gyűjtése. Ez főleg a környező településeken élő időseknek kedvez, akiknek eddig komoly gondot jelentett eljuttatni a hulladékot a szigetekig.

Szelektív szigetek Veszprémben (Fotó: vhkn.hu)SZELEKTÍV SZIGETEK VESZPRÉMBEN (FOTÓ: VHKN.HU)

Az ingyenes szolgáltatás február elsejével indul. A szelektív hulladékot Veszprémben a gyűjtéshez szabványosított edényekben, a környező 26 településen pedig zsákokban kell elhelyezni, amit az elszállítás napján az ingatlan előtti közterületre kell kitenni reggel 6 óráig. Azok, akik még nem rendelkeznek gyűjtőedénnyel illetve zsákkal, díjmentesen átvehetik őket a Veszprém, Haszkovó utca 11/A szám alatt található ügyfélszolgálaton nyitvatartási időben. (Az átvételhez személyi igazolvány, lakcímkártya és 3 hónapnál nem régebbi hulladékszállítási számla szükséges.) A kihelyezett zsákok mennyiségét a vidéki településeken a gyűjtés alkalmával a helyszínen pótolják.

Fontos megjegyezni, hogy a szolgáltató csak abban az esetben szállítja el az összegyűjtött anyagot, ha abba biztosan nem keveredett kommunális szemét vagy üveg. A gyűjthető anyagok listájáról részletes tájékoztatás található a számlához mellékelt levélben, valamint az edényeken és a zsákokon elhelyezett matricákon is, de információ kérhető az ügyfélszolgálaton is.

A cikk eredetiben itt olvasható: http://vehir.hu

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .