fbpx

Budapest szégyene, a Terebesi utca

Több bejelentés érkezett fővárosunk feltehetően legszemetesebb körzetéről, emiatt a hulladekvadasz.hu csapata ellátogatott a helyszínre, többek közt a Terebesi utcába. Ez Budapest szégyene. A látvány elképesztő – írja a hulladekvadasz.hu.

Ez a körzet az Örs vezér terétől 5 percre található iskolák, lakóövezetek közvetlen szomszédságában. Korábban több bejelentés is érkezett az oldalra (Gyógyszertár utca, Illegális szeméttelep), amelyeket a helyi önkormányzatnál jelentettünk.

Budapest illegális szeméttelepe

Fotó: hulladekvadasz.hu – Budapest egyik illegális szeméttelepe

A területen folyamatos illegális hulladéklerakás történik. Van, hogy egy személyautó megáll és kidobja a szemeteszsákot. Van, hogy éjszaka teherautóról dobják le a szemetet és ha ez nem lenne elég baj, a “hajléktalan falvak” miatt is folyamatos a szemét áradat a területen.

 

A körzet elhíresült korábban a terebesi erdő lakóiról, közülük többen már hosszú évek óta élnek itt saját építésű házaikban. Elmondásuk szerint nincs konfliktusuk a környéken élőkkel, és a rendőrség sem zaklatta őket eddig. Az önkormányzat több éve próbálja megoldani a kialakult helyzetet.

A csapatunk a Terebesi utcáról készített felvételt, amelynek láttán minden jóérzésű, környezete tisztaságára ügyelő embert sokkol a hömpölygő, rengeteg hulladék.

Jogosan vetődhet fel az a kérdés, hogy 2016-ban Magyarország fővárosában ez hogyan fordulhat elő?

A Terebesi utca csak egy részlete a körzetnek. Az erdős terület sok más dolgot rejt magában, ami egy kulturált ember számára felfoghatatlan. Így a már korábban említett “hajléktalan falvakat”, illetve illegális szeméttelepeket.

A hulladekvadasz.hu ehhez hasonló terepszemléket gyakorta fog tartani, hiszen fel kell hívni a problémára a figyelmet. Jó példa volt erre a napokban a 89.5 Music Fm rádiócsatorna figyelemfelkeltő akciója Budapesten, a Gubacsi híd lábánál lévő illegális hulladéklerakásról való tudósítása, amire pár nappal később a helyi önkormányzat úgy reagált, hogy hulladékszállítókat küldött a helyszínre és megszüntette a problémát.

A remény hal meg utoljára … 

A honlapunk egy olyan idealista gondolattal jött létre mely szerint mindenki ki tudja venni a részét környezete, élettere megőrzésében, mint a legapróbb önkéntes. Oldalunk célja a figyelemfelkeltésen túl együttműködni és segíteni a helyi önkormányzatok, helyi zöld civil szervezetek munkáját. Minden az oldalra felkerülő bejelentést eljuttat az aktuális szervezethez, a helyszín és kép csatolásával, illetve „Tisztogatók” címszó alatt szemétgyűjtési akciókat szervez.

Ez csupán egy kezdeményezés, amely csak rajtunk múlik eléri-e a célját.

Facebook Comments

2 thoughts on “Budapest szégyene, a Terebesi utca

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .