fbpx

Gondolkodásra ösztönző segítség

Új módon segíthetünk a szegény gyerekeknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a BASICO játékkollekció együttműködésének köszönhetően. A játékboltokban kiállított újrahasznosított hulladékból készült játékok jelképes megvásárlása pénzadománnyal támogatja a Szeretetszolgálat családokat segítő intézményét, ugyanakkor gondolkodásra ösztönzi a gyerekeket.

Pattanó Labdacs, Cérna Cili, Csoda Pörgi és Villám Járgány készül újrahasznosított hulladékból, hogy szemléltesse, ma Magyarországon minden harmadik gyermek ezekhez hasonló hulladékból készült játékkal játszik. A jelképes gyerekjátékok célja kettős: figyelemfelhívás és segítség. A labdacs, a baba, a pörgi és a kisautó megvásárlásakor alkalma nyílik a gyerekeknek a szülők, nevelők közreműködésével elgondolkodni szegényebb társaik helyzetéről, és arról, mivel és hogyan tudnak segíteni. Megismerhetik a tényt, hogy azokban az otthonokban, ahol szegénységben vagy nyomorban élnek a családok, sem játékra, sem ruhákra, de sokszor még csak megfelelő minőségű ételre sem futja a szülőknek. Az ilyen körülmények között élő gyerekeknek gyakran nem jut több egy szemétből összetákolt játéknál.

A figyelemfelkeltés és szemléletformálás mellett a másik fontos cél, hogy az adományozásból befolyt összegből a Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek számára valódi játékokat vásárolnak. A játékok csupán szemléltető eszközök, figyelemfelhívásként szolgálnak, így hazavinni nem lehet azokat.

Az akcióban több mód is van az adományozásra: a Szeretetszolgálat számlaszámára történő átutalással, a nagyobb játékboltokban kihelyezett perselyekben, a basico.hu oldalon, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat adomanyozz.hu weboldalán.

A Máltai Szeretetszolgálat hivatalos számlaszáma: 11784009-20211161

Forrás: http://www.maltai.hu/

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .