fbpx

Chipekkel ellátott kukákat osztanak Miskolcon és térségében

A hulladéktárolókat ingyen kapják a lakosok. A hulladékszállítást végző MiReHuKöz szerint a chipes rendszer bevezetésével egy igazságosabb díjrendszerre térhetnek át – minap.hu.

kuka_chip7479.jpg

Fotó: Parai Roland

     Új konténer a rácsok mögött, az avasi panelházhoz már megérkezett a chippel ellátott szemetes. Az érzékelőt elrejtették a műanyag borításban, azt mérik majd vele, hogy milyen gyakran kell üríteni. Sok háznál eddig bérelték a kukát, ezeket viszont ingyen kapják a lakosok, így lesznek, akik pénzt takaríthatnak meg az új edényekkel.

Egyikük, Murányi Tímea elmondta, a közös költség náluk jelenleg 8320 forint havonta. Ezt az összeget elég soknak tartják, azonban bíznak abban, hogy az új rendszerrel pénzt tudnak megtakarítani.

kuka_chip7476.jpg

A hulladékszállítás rendszere és díjszabása egyelőre nem változik. A jövőben viszont változhat a díjszabás, ez az egész országban egyedülálló lenne, amit az új chippel ellátott szemétgyűjtők is elősegíthetnek. Majoros Róbert, a MiReHuKöz Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a következő lépés az, hogy megteremtik a díjfizetés igazságosabb rendszerét.

– Reményeink szerint a következő években nem átalánydíjas, hanem valós alapon, a kihelyezett edény után fog esetlegesen fizetni – mondta.

kuka_chip7464.jpg

Az új kukát Miskolcon városrészenként, a kisebb településeken pedig egy-egy központi helyen osztják ki. Aki hamarabb szeretné megkapni, az a MiReHuKöz telephelyén veheti át.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .