fbpx

Több mint 57 milliárd jut a hulladékgazdálkodás fejlesztésére

A legtöbb pénz a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra irányul: 57 milliárdból épülnek árvízvédelmi tározók, összesen 179 milliárd jut árvízvédelemre. Az energiahatékonyságot 190 milliárdból növelik, ezen belül a középületek 62 milliárdot kapnak. A nevesített projektek közül kiemelkedik Budapest ivóvízellátó rekonstrukciója 27 milliárdos és egy új fővárosi hulladékhasznosító 50 milliárdos összeggel. A Sió-csatorna felújítására 12 milliárdot, a Velencei-tavi partfal rehabilitációjára 14 milliárdot szánnak.

A kormány kihirdette döntését a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) idei fejlesztési keretéről. A 2016/16 számú Közlönyből kiderül, a kormány öt prioritást határozott meg a források elosztásánál, és ezekhez társította az egyes pályázati felhívásokat (a felhívások közt ott szerepelnek a már meghirdetett keretek is):

  • a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás – 10 darab pályázati keret összesen 336,9 milliárd forint értékben,
  • a települési vízellátás, szennyvízelvezetés és tisztítás, szennyvízkezelés fejlesztése – 10 keret 259,7 milliárdos értékben,
  • a hulladékgazdálkodással és kármentesítéssel kapcsolatos fejlesztések – 6 keret 57,3 milliárdos értékben
  • természetvédelmi és élővilág-védelmi fejlesztések – 5 keret 25,14 milliárdos értékkel
  • az energiahatékonyság növelése, megújuló energiaforrások alkalmazása – 19 keret összesen 190 milliárdos értékkel.

A teljes keretösszeg 869 milliárd forintot tesz ki.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .