fbpx

Idén szedd Te is!

Már lehet jelentkezni az idei TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra. Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma immár hatodik alkalommal, 2016. április 28. és május 1. között várja a környezetükért tenni akaró, felelősen gondolkodó jelentkezőket. Elindult az akció weboldala, a www.teszedd.hu, amelyen keresztül az időpont bejelentése után 2 óra alatt már 200 önkéntes csatlakozott a kezdeményezéshez.

Most először négy napos lesz a TeSzedd! akció, amelynek keretében a legtöbb önkéntes jelentkezőre április 29-én, pénteken és 30-án, szombaton számítunk – mondta el a mai időpont-bejelentő sajtótájékoztatón V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

Hozzátette: az akcióval idén is kapcsolódik hazánk a Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz, amelynek keretében évek óta a magyar önkéntesek messze a legaktívabbak. 2014-ben hazánk egyedül teljesítette az európai uniós elvárást 4 évre előre a szemétszedés résztvevőinek tekintetében, 2015-ben pedig a TeSzedd!-del Magyarország adta a szemétgyűjtési helyszínek és a résztvevő önkéntesek több mint felét a Let’s Clean Up Europe! összeurópai kezdeményezéshez.

A hatodik TeSzedd! akcióra 2016. április 18-án éjfélig lehet jelentkezni a www.teszedd.hu oldalon, ahol minden, az akcióval kapcsolatos tudnivaló megtalálható – mondta a budapesti sajtóeseményen Búsi Lajos, az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) mb. főigazgató-helyettese. Hozzátette: újdonság, hogy idén először nemcsak e-mail címmel, hanem Facebook profillal is lehet regisztrálni, emellett a tavalyi tapasztalatainkat figyelembe véve rövidítettünk és egyszerűsítettünk a weboldal szövegezésén.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő OKTF NHI szervezi. A kezdeményezés logisztikai támogatója az idei évben is a Magyar Posta Zrt., valamint együttműködő partnerként – szintén folytatva a többéves együttműködést – a Magyar Természetjáró Szövetség és a Főkert Nonprofit Zrt. segít az akció sikeres megvalósításában.

Az április utolsó hétvégéjére meghirdetett TeSzedd! önkéntes mozgalomra a tavalyihoz hasonlóan kisebb-nagyobb baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat – az óvodáskortól az általános és középiskolás tanulókon át, az egyetemistákig – vár országszerte az OKTF NHI.

A TeSzedd! akcióra idén is nagy szükség van a koordinátorok jelentkezésére, valamint a koordinátorok által létrehozott találkozási pontokhoz csatlakozó önkéntesekre. A koordinátorok ez alkalommal is létrehozhatnak nyílt és zárt találkozási pontokat, míg előbbiekhez bárki csatlakozhat, utóbbiak esetében a koordinátor csak a saját önkéntes csapatával tud szemetet szedni.

A szemétgyűjtéshez szükséges eszközöket – a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – mint minden évben, szervezőként most is az OKTF NHI biztosítja, amely gondoskodik a szeméttel megtöltött zsákok elszállításáról és ártalmatlanításáról is.

Forrás: OKTF NHI sajtóközlemény

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .