fbpx

Zöld étkezésre kapcsol a Heathrow reptér

A londoni Heathrow reptér elsőként jelentette be a brit repterek közül fenntartható étterem programját – írja a kornyezetert.hu.

A Heathrow aktív együttműködést dolgozott ki a Fenntartható Éttermek Szövetségével (Sustainable Restaurant Association) és a reptér jelenlegi beszállítóival. A fenntartható gazdaságból származó alapanyagok biztosítása alapvető fontosságú a meghirdetett “Fenntartható Heathrow 2020″ programban. A reptér terve, hogy aktívan támogatja a helyi, regionális és a nemzeti termelőket, a fenntarthatóság gazdasági és társadalmi lehetőségeit szem előtt tartva szervezné a reptér beszerzését. A reptér fontosnak tartja a környezettudatosabb beszállítást, az üzemanyag, költség, és ezzel a karbonlábnyom csökkentését – ezt hirdetik az új kamion feliratok is:

heathrow-airport

“A nyilvánosság étvágya a fenntartható étkezés és életmód élményére egyre jelentősebben növekszik, bárhol is egyenek” – mondja Simon Heppner, a Fenntartható Éttermek Szövetségének elnöke. “Így az az elképzelés, hogy a Heathrow az utazók utasélményének középpontjába a fenntarthatóságot helyezi nagyon pozitív lépés a nemzetközi tudatos fogyasztás tekintetében. Remélhetőleg a reptér élelmiszer beszerzői alapvetésként fogják használni a fenntarthatósági célokat és beépítik őket a hétköznapokba, mellyel igazán nagy eredményeket lehet majd elérni.”

A Heathrow 2015-ös hulladék ártalmatlanítási adatait elnézve van hova fejlődni. A szelektív újrahasznosítás 50% körüli, a többi 50%-ot elégetik vagy a szemétdombra kerül:

heathrow-szemet-aranyok

Nagy-Britanniában ez az első fenntarthatósági reptéri kampány, az “Összetevők a sikerért” program célja, hogy csak olyan beszállítókkal dolgozzon együtt, akik hasonló környezettudatos attitűddel rendelkeznek. A programmal szeretnék elérni, hogy a Heathrow legyen a világ legfenntarthatóbb reptere.

A program legfontosabb 6 fő területe:

1. Minden vásárlót 10%-kal kevesebb energiafelhasználással lehessen kiszolgálni
2. Tudatos víztakarékossági program bevezetése
3. A reptéri élelmiszer-hulladék 70%-át újra kell hasznosítani
4. A reptéri dolgozókban fenntartható, felelős viselkedés és szemlélet kialakítása
5. A helyi közösség támogatása, beleértve a Heathrow környéki jótékonysági szervezeteket
6- Biztosítani, hogy az utasélmény középpontjában álljon a fenntartható szemlélet

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .