fbpx

Újragondolták és megcsinálták: környezetvédelem minden korosztálynak

Kiállítással ért véget a „Gondold újra – csináld újra” című programsorozat a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Célja a hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálás, tanácsadás és ismeretterjesztés volt – írja a minap.hu.

 

voke_160321_ja_14.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Petpalackból kismalacot készítettek gyerekek és felnőttek a kiállításra, wc-papír gurigából kisautót, műanyag pohárból hóembert és tejszínes habspré tetejéből csengőt, de volt olyan csoport is, akik egy egész lakótelepet hoztak létre tejes dobozokból. A kiállítás anyaga bebizonyította címét: „A hulladék nem szemét!”

– Szerettük volna megismertetni az idősebb és a fiatalabb generáció gondolkodását egymással – mondta Gőz Brigitta, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház igazgatója. – Másképp gondolkoznak a még világot felfedező gyermekek és másképp a bölcs, sokat látott felnőttek. Igaz ez a hulladékgyűjtés és a tudatos vásárlás területén is.

voke_160321_ja_1.jpg

A tárlat egy négy hónapos projekt része, ami az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának 4.235.470 forintos támogatásával valósult meg. A december elején indult rendezvénysorozatban az óvodás korúaktól a nyugdíjasokig mindenki találhatott korosztályának megfelelő programot. Volt négy kézműves foglalkozással egybekötött játszóház, két közép- és két általános iskolai vetélkedő, négy előadás, két workshop gyakorlati bemutatóval, valamint két kiállítás.

voke_160321_ja_8.jpg

A programsorozat a tudatos környezetvédelemre koncentrált. Több mint ötszázan szereztek elméleti és gyakorlati ismereteket a hulladékgazdálkodás, a hulladéktakarékos háztartásvezetés és a szelektív hulladékhasznosítás területén.

voke_160321_ja_19.jpg

A programsorozat ugyan lezárult, de a művelődési ház színes programjaival továbbra is várja az érdeklődőket a témában. A gyerekek havonta vehetnek részt kézműves foglalkozásokon, játszóházakban. A kiállítás pedig péntekig látogatható a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .