fbpx

Megnyitott a hulladékgyűjtő udvar

Március 22-én nyitották meg újra a Mizsei úti Hulladékgyűjtő udvart, az Ökovíz telephelye mellett a Gerje hídnál – írja a cegledipanorama.hu.

A megnyitón Takáts László polgármester elmondta: korábban azért kellett bezárni a lerakót, mert nem rendelkezett a megfelelő engedélyekkel. A polgármester beszédében arra is kitért, hogy azért is nyitották újra a Mizsei úti telepet, mert az elmúlt évben megszaporodtak az illegális hulladéklerakó helyek a városban és a szelektív szigetek mellett. Figyelmeztetett: mivel most már minden feltétel adott a hulladék elhelyezésére a Külső-Kátai úton és a Mizsei úton is, intenzívebben fognak ellenőrizni.

Ságodi Nándor az Ökovíz Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a hulladékudvart kizárólag ceglédi lak,- és tartózkodási helyű lakossági ügyfelek vehetik igénybe, melyet lakcímkártyával és személyi igazolvánnyal kell igazolni. A hulladékgyűjtő udvarba többek között elektronikai hulladékot, használt olajat, lomot, akkumulátort, szárazelemet, csomagolóanyagokat lehet elhelyezni mennyiségi korlátozással. Az udvar hétfőn és vasárnap nincs nyitva, kedden 10-18 óráig, szerdától szombatig 8-16 óráig tart nyitva.

Mennyiségi korlátozások, minőségi követelmények:

Átvehető hulladék        Minőségi követelmény Átvehető mennyiség háztartás / nap
akkumulátor ép, összeszerelt maximum 3 db
kis elektronikai hulladék

(híradástechnikai berendezések,háztartási  kisgépek, számítógépek, mobiltelefonok)

ép, összeszerelt maximum 4 db
nagy elektronikai hulladék (televíziók, monitorok, hűtő, mosó, mosogató, szárító gép) ép, összeszerelt maximum 2 db
használt sütő zsiradék tiszta szennyeződés mentes maximum 10 l
használt étolaj tiszta, uszadék mentes maximum 10 l
fénycső, izzó ép állapotú maximum 10 db
festékek csomagolásai Festék nem vehető át! Csak festék csoamgolási hulladék (Üres festékes doboz)! maximum 10 kg
lom hulladék Kizárólag nagydarabos hulladékok, melyek nem férnek bele a szabványos gyűjtőedényzetbe (kukába) maximum 1 szoba berendezése
növényvédő szerek csomagolásai Növényvédő szer nem vehető át. Csak növényvédő szer csomagolási hulladék (Üres növényvédő szeres doboz)! maximum 10 kg
szárazelem nincs maximum 1 kg
személyautó gumiabroncs nincs 1 garnitúra (4 db)

Forrás: CTV – Fotó: Kisfaludi István

Facebook Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .